Úvod Novinky Zaujímavosti
Pozrite sa, ako a kde vzniká najdlhšia cyklotrasa na Slovensku
Pozrite sa, ako a kde vzniká najdlhšia cyklotrasa na Slovensku

Pozrite sa, ako a kde vzniká najdlhšia cyklotrasa na Slovensku

Milovníci cykloturistiky si rozhodne prídu na svoje. Nová cyklomagistrála by mala byť hotová už budúci rok.

Terchová patrí k najnavštevovanejším obciam na Slovensku. Každoročne láka milovníkov nádhernej prírody, folklóru a tradícií, Terchovú navštevujú aj stovky turistov. Jej okolie ponúka niekoľko možností na prechádzky, ale aj náročnejšie túry.

Premýšľali ste niekedy, že budete okolie Terchovej objavovať na bicykli? Už čoskoro pribudne aj nová cyklotrasa, o ktorej ste sa viac mohli dozvedieť aj vo vysielaní televíznej Reginy.

Súčasťou novej terchovskej cyklotrasy budú aj lávky, ktoré merajú od desiatich do tridsiatich metrov. Ich vzhľad vychádza z architektúry obcí na severe Slovenska, sú vyrobené z ekodreva budú veľmi pekne ladiť s okolitou prírodou. Čo je rovnako dôležité, cyklisti sa budú vďaka novej cyklotrase cítiť oveľa bezpečnejšie a pribudnú aj nové trasy.

Ohlasy miestnych ľudí sú zatiaľ mimoriadne dobré. V regióne sa očakáva, že cyklistov nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia po dokončení cyklotrasy pribudne. Cyklomagistrála bude mať po dokončení 23 kilometrov, jej výstavba „zhltne" 6 miliónov eur a hotová by mala byť už budúci rok.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac z televíznej Reginy nájdete aj na Facebooku. Reláciu vysielame každý pracovný deň o 16:20 hod. na Dvojke.

zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia