Úvod Novinky Zaujímavosti
Prípad podpáleného auta sa ťahá mesiace. Ide o zlyhanie polície?
Prípad podpáleného auta sa ťahá mesiace. Ide o zlyhanie polície?

Prípad podpáleného auta sa ťahá mesiace. Ide o zlyhanie polície?

Reportáž pripravila do relácie Občan za dverami redaktorka Petra Klimešová.

Existuje svedok, ktorý videl trestný čin na vlastné oči. Vie identifikovať páchateľov, pozná evidenčné číslo vozidla, ktoré použili pri úteku z miesta činu, a chvíľu ich sám prenasledoval. Polícia napriek tomu nevie objasniť prípad podpáleného auta v Bytči z novembra 2020.

„Všimol si to jeden pán, ktorý bol na balkóne. Všimol si, ako nejaký pán prichádza k vozidlu a oblieva ho. Zápalil ho a utiekol po ulici smerom hore," hovorí sťažovateľ Peter Adamík.

Svedok trestného činu Martin sa vydal prenasledovať páchateľov unikajúcich autom. Keď nasadol do svojho vozidla, volal na tiesňovú linku 112. „Nadiktoval som značku a model auta. Tá pani ma neustále prekrikovala. Povedal som jej normálnym hlasom asi šesťkrát, čo to je za auto a kde idú. Stále ma prerušovala, čo potvrdili aj vyšetrovací policajti," objasnil svedok trestného činu komunikáciu s operátorkou tiesňovej linky 112. Prenasledovanie vzdal na výpadovke z mesta, po asi desiatich až pätnástich minútach.

Sťažovateľ aj jeho dcéra, ktorá využívala auto, boli presvedčení, že celý prípad objasnia veľmi rýchlo. Ťahá sa však mesiace. „Ešte v ten večer sme vedeli, o koho vozidlo ide. Zo strany polície neboli podniknuté také kroky, ktoré by viedli k vyšetreniu tejto veci. Myslím si, že to mohlo byť vyšetrené v priebehu týždňa. Toto ma strašne bolí, že naša polícia asi nerobí to, čo má robiť," uvádza sťažovateľ pán Adamík.

Ide o zlyhanie polície? Pozrite si celú reportáž Petry Klimešovej z Občana za dverami.

  Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Reláciu Občan za dverami ponúkame každú nedeľu od 13:15 hod. na Jednotke. Všetky odvysielané časti si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v archíve na webe RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia