Úvod Novinky Zaujímavosti
Nenaleťte podvodníkom a majte svoje peniaze v bezpečí
Nenaleťte podvodníkom a majte svoje peniaze v bezpečí

Nenaleťte podvodníkom a majte svoje peniaze v bezpečí

Téme bezpečnosti v elektronickom bankovníctve sa venovalo Rádio Regina. Prečítajte a vypočujte si niekoľko cenných rád.

Podvodníci sú nemilosrdní a útočia na naše účty a peniaze aj v časoch, keď sme najzraniteľnejší, práve v časoch pandémie. Dôsledne dodržiavať bezpečnostné pravidlá banky, takto znie univerzálna rada, ako sa vyhnúť nepríjemnostiam pri používaní internetového bankovníctva a karty.

Veľmi často sa stáva, že klikáme na rôzne odkazy, ktoré nám pristanú v mailovej schránke ako súčasť správy. Hoci na prvý pohľad môžu vyzerať vierohodne, v skutočnosti to tak byť nemusí. Stačí zopár kliknutí a peniaze z vášho účtu zmiznú.

Elektronické aj telefonické útoky

Hackerské útoky na naše účty pochádzajú vo väčšine prípadov zo zahraničia a podvody sú zorganizované mimoriadne sofistikovane. Takýchto útočníkov je potom ťažké vypátrať. Banka nikdy svojim klientom neposiela odkazy, cez ktoré je potrebné sa prihlásiť a ani cez mailovú komunikáciu si ani nič neoveruje.

Ak už dostanete e-mail, ktorý sa vám zdá byť podozrivý, nikdy neklikajte na odkaz, na správu neodpovedajte a neotvárajte prílohy, ktoré sú jeho súčasťou a tiež „sa vedia tváriť" ako dôležité. Citlivé údaje o prihlasovaní, heslách či ďalšie informácie o karte a účte nikdy nikomu neposkytujte ani telefonicky.

zdroj foto: Shutterstock

Viac sa tejto téme venovalo Rádio Regina.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia