Úvod Novinky Zaujímavosti
Brigády po pandémii. Na čo sa majú mladí pripraviť?
Brigády po pandémii. Na čo sa majú mladí pripraviť?

Brigády po pandémii. Na čo sa majú mladí pripraviť?

Vypočujte si, aké šance zamestnať sa majú mladí ľudia počas nasledujúcich mesiacov.

Letné brigády každoročne prinášajú mnohým mladistvým a študentom možnosti, ako získať vôbec prvé cenné pracovné skúsenosti alebo si aj niečo privyrobiť. Aké sú ich šance v súčasnej situácii v období prebiehajúcej pandémie?

„Podľa štatistík sú brigádnické ponuky oproti minulému roku na tom výrazne lepšie. Od 1. apríla do 10. mája uverejnili zamestnávatelia viac ako 1 700 brigádnických ponúk, ktoré boli vhodné pre študentov stredných a vysokých škôl. Pre porovnanie, minulý rok išlo v rovnakom období iba o 385 ponúk, vysvetlila hovorkyňa portálu Profesia," Nikola Richterová.

Viaceré zasiahnuté odvetvia postupne ožívajú a začínajú ponúkať možnosti pre brigádnikov. „Konkrétne sa jedná o pracovné pozície v cestovnom ruchu, gastropriemysle, hotelierstve a v obchode. Sú to tie najčastejšie sektory pre krátkodobé letné práce určené hlavne pre študentov, počas ktorých môžu získať výhodné skúsenosti v ich budúcej profesionálnej kariére," objasnila odborníčka.

Ako si najlepšie nájsť brigádu na leto?

„Svoje šance nájsť si letnú brigádu si uchádzači zvýšia registráciou na viacerých pracovných portáloch alebo v pracovných agentúrach. Základnou položkou je kvalitný životopis, ktorý by mal obsahovať všetky informácie o uchádzačovi, o jeho štúdiu a predchádzajúcich pracovných skúsenostiach," dodala na záver Renáta Zalubel.

Viac informácii o letných brigádach počas pandémie nájdete v prílohe Rádia Slovensko.
102105170913;omastova;brigady Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia