Úvod Novinky Zaujímavosti
Pískajme na psa, nie na ženu. Aj toto je sexuálne obťažovanie
Pískajme na psa, nie na ženu. Aj toto je sexuálne obťažovanie

Pískajme na psa, nie na ženu. Aj toto je sexuálne obťažovanie

Rozhodne to nemá nič spoločné s komplimentami a ani obdivom. Ženy sa s catcallingom stretávajú už vo veľmi mladom veku.

Catcalling, pojem označujúci formu nevhodného správania k ženám, pri ktorom cudzí muži pokrikujú nemiestne poznámky. Ide o veľmi závažnú formu sexuálneho obťažovania, s ktorou sa denne stretne množstvo žien. Prečo je dobré tento jav neignorovať a ako s ním bojovať?

Podľa odborníčky Bianky Urbanovskej sa s catcallingom väčšinou stretávame, keď muži neustále pokukujú po okoloidúcich ženách, alebo im povedia nejaký nemiestny kompliment. Ďalšie zaužívané spôsoby sa vyskytujú vo forme pískania, čo je skutočne nemiestne.

Sebavedomý postoj ako obrana

„Problém nastáva, keď sa catcalling neustále opakuje a pre ženu to začne byť skutočne frustrujúce. Bežne v tejto situácii dôjde k zamrznutiu, kedy osoba spanikári, bojí sa a zároveň nevie, čo na svoju obranu odpovedať. Medzi tie najúčinnejšie frázy by sme mohli zahrnúť také, ktoré pôsobia sebavedomím postojom. Príklad: Toto si ku mne nedovoľujte, Nechajte ma!," objasnila.

„Catcalling je reálny problém, ktorý treba riešiť. Mnohé ženy, ktoré to nezažívajú si myslia, že sa to vôbec nedeje. Deje sa to a treba byť vnímaví pri tom, keď niekomu niečo vadí," dodala na záver odborníčka Bianka Urbanovská.

Viac informácií o catcallingu sa dozviete v priloženom rozhovore Rádia_FM.

402105187701kb;catcalling Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia