Úvod Novinky Zaujímavosti
Horory o duchoch a entitách sú na výslní. Bolo to tak vždy?
Horory o duchoch a entitách sú na výslní. Bolo to tak vždy?

Horory o duchoch a entitách sú na výslní. Bolo to tak vždy?

Znovuotvorenie Slovenských kín sa spustilo s pestrým programom strašidelných filmov.

Milovníci filmovej kultúry majú opäť dôvod na radosť. Kiná konečne znovu otvorili svoje brány a z aktuálnej ponuky filmov si prídu na svoje predovšetkým fanúšikovia hororov. Filmy o duchoch a rôznych ďalších entitách, ktoré naháňajú strach patria do veľkej obľuby filmových tvorcov. Niektoré z nich predstavil aj Pavol Hubinák.

„Horory o upíroch, zombíkoch, či príšerách prahnúcich po našej krvi sa stali do istej miery veľmi predvídateľnou záležitosťou. Práve pre to vznikajú stále nové nápady a záporní hrdinovia, ktorí častokrát prekračujú našu fantáziu," vysvetlil Pavol.

Bizarné nápady v strašidelných filmoch

V roku 1978 nakrútil americký režisér John De Bello film s názvom Útok vražedných rajčín. Aj napriek absurdnej paródii tento film dokázal spraviť dieru do sveta. Ďalšie známe vraždiace predmety mali podobu šišky, pneumatiky, postele alebo aj mužského prezervatívu. Tieto filmy ukázali divákom, že zabíjať môže skutočne každý.

Pokiaľ sa radšej bojíte sami alebo v kolektíve, tak filmových možností je naozaj veľa. Slovenské kiná sú po dlhej dobe opäť otvorené a ponuka filmov je už v prvých dňoch skutočne pestrá. Užime si tejto príležitosti a určite neváhajte podporiť svoje obľúbene kino.

Viac informácii o hororoch sa dozviete v reportáži Rádia_FM.

hororove bizarnosti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia