Úvod Novinky Zaujímavosti
Roboty, čo doja kravy: Žiadne sci-fi, realita aj na Slovensku
Roboty, čo doja kravy: Žiadne sci-fi, realita aj na Slovensku

Roboty, čo doja kravy: Žiadne sci-fi, realita aj na Slovensku

S našou kamerou sme zavítali na drušztvo v Selciach, kde si robotické dojičky nevedia vynachváliť.

Roboty, ktoré doja kravy? Už dávno to nie je žiadna technologická novinka a ani sci-fi predstava. Robotov využívajú niekoľko rokov aj slovenskí poľnohospodári. Poďte s nami navštíviť družstevníkov v Selciach, ktorí sa rozhodli zainvestovať a vymeniť ľudí za stroje.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Primárne sme zameraní na produkciu mlieka pre našu mliekareň, kde sa venujeme finalizácii produktu a snažíme sa z tej trávy, ktorú tu v okolí máme, vďaka nášmu družstvu zabezpečiť dostatok kvalitného mlieka a následne produkty predávať," povedal predseda družstva Peter Oťahel.

Nielen rýchlo a efektívne, ale aj hygienicky

Družstvo, ktoré oslávi tento rok 30 rokov, sa venuje nielen chovu kráv, ale aj chovu oviec. Stará sa o tristo kusov dobytka, práce je dostatok. Z dôvodu šetrenia času aj energie sa družstevníci rozhodli investovať do strojov, ktoré podoja dobytok rýchlo a efektívne. Celý proces dojenia je okrem toho vysoko hygienický.

Pozrite si reportáž z relácie Farmárska revue, ktorej predošlé epizódy nájdete zadarmo a bez reklamy v našom online archíve. Novinky z obľúbenej relácie nájdete aj na Facebooku.



25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia