Úvod Novinky Zaujímavosti
Kolaps na TdF: Fanúšička s transparentom uniká spravodlivosti
Kolaps na TdF: Fanúšička s transparentom uniká spravodlivosti

Kolaps na TdF: Fanúšička s transparentom uniká spravodlivosti

Žena má na svedomí hromadný pád, množstvo zranení aj odstúpenie pretekárov.

Fanúšičku, ktorá spôsobila hromadný pád v sobotnej 1. etape cyklistických pretekov Tour de France, budú organizátori žalovať. Podľa regionálneho periodika Ouest France sa žene v žltej bunde podarilo ujsť a do tejto chvíle ju nenašli.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Len 46 kilometrov pred cieľom sa jazdcom postavila do cesty diváčka s transparentom. Tony Martin sa jej nedokázal vyhnúť a spustil hromadný pád. Na zemi skončilo mnoho favoritov, medzi nimi Primož Roglič, Tadej Pogačar a víťaz etapy Julian Alaphilippe. Jashovi Sütterlinovi nedovolili zranenia na podujatí pokračovať.

"Zažalujeme ju. Je to preto, aby menšina, ktorá robí takéto veci, nepokazila celú šou," citovala agentúra AFP slová zastupujúceho riaditeľa prestížneho podujatia Pierra-Yvesa Thouaulta.

Pády a zranenia

Na méte 46 km pred cieľom prišlo k hromadnému pádu v pelotóne. Tony Martin (Jumbo-Visma) išiel takmer na jeho čele, keď zavadil o kartónový transparent diváčky, ktorá stála príliš blízko a vystrčila ho ďaleko do cesty.

Stalo sa to na úzkej ceste a do Martina vrazili ďalší a ďalší pretekári. Na zemi skončila veľká časť pelotónu, ktorý musel úplne zastaviť. Niekoľko cyklistov potrebovalo ošetrenia, výmenu bicyklov či pomoc mechanikov.

Pádu sa vyhla len malá skupinka z čela hlavného poľa, ktorá následne počkala na ostatných. Na zemi skončil aj Peter Sagan, no neutrpel žiadne viditeľné zranenie.


Priame prenosy z jednotlivých etáp Tour de France 2021 ponúkne aj RTVS. Všetky môžete sledovať na Dvojke a webe tdf.rtvs.sk.

Zdroj fotiek: TASR

25 50 75 90

Galéria

Hromadný pád na TdF3.jpg Hromadný pád na TdF1.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia