Úvod Novinky Zaujímavosti
RTVS postaví v Tokiu malú televíziu
RTVS postaví v Tokiu malú televíziu

RTVS postaví v Tokiu malú televíziu

Jedinečné televízne vysielanie počas celého trvania letných olympijských hier Tokio 2020 pripravuje pre divákov RTVS. 

Po prvý raz v histórii zabezpečí vysielateľ divákom na Slovensku všetko olympijské vysielanie priamo z dejiska v Tokiu. Z pohľadu technického a personálneho zabezpečenia ide o najväčší športový televízny projekt za posledné desaťročia.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Hry 32. olympiády sú ťažiskovým projektom multišportového roka 2021. Objem vysielania, dĺžka, náročnosť a kvantita prípravných prác, vrátane dôkladne plánovanej logistiky z neho robia najambicióznejšiu operáciu v histórii športového vysielania na Slovensku," hovorí riaditeľ sekcie športu Matej Hajko.

„Technologické riešenie projektu letných olympijských hier 2020 v Tokiu je unikátne z pohľadu realizácie športových udalostí tohto typu v RTVS za posledných 20 rokov."

technicka_kontrola.png

"RTVS jeho prípravou strávila 14 mesiacov. Kompletnú výrobu a vysielanie celej športovej udalosti bude RTVS zastrešovať priamo z Tokia,“ dodal.

RTVS vyšle do dejiska olympiády dohromady takmer 60-členný štáb, a to vrátane rozhlasových pracovníkov.

V Tokiu vzniknú tri kompletné televízne pracoviská: televízne Olympijské štúdio, hlavná technická kontrola a centrálny ingest a postprodukčné pracovisko – strižne.

studio_rtvs.png

Vizualizácia štúdia RTVS

„Technologické riešenie umožňuje lokálne spracovania obrazu a zvuku Olympijského štúdia, medzinárodných športových signálov zo športovísk a unikátnych novinárskych zón pre okamžité spájanie sa so športovcami po ich výkone. RTVS bude mať k dispozícii štúdiové zázemie pre vysielanie v HD rozlíšení,“ približuje riaditeľ sekcie techniky Roman Skřivánek.

Zjednodušene by sa podľa neho dalo povedať, že v Tokiu jeho tím pripraví malú televíziu.

  Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Letné olympijské hry presunuté z minulého leta budú mať pôvodný názov Tokio 2020 a štartujú v piatok 23. júla otváracím ceremoniálom.

Olympiádu ponúkne RTVS na Jednotke, na Dvojke, bude súčasťou rozhlasového vysielania Rádia Slovensko a športoví fanúšikovia nájdu všetky dôležité informácie vrátane priamych prenosov aj na webe RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia