Úvod Novinky Zaujímavosti
Prehľad vysielania RTVS z Tokia 2020, komentátori v dejisku
Prehľad vysielania RTVS z Tokia 2020, komentátori v dejisku

Prehľad vysielania RTVS z Tokia 2020, komentátori v dejisku

Letné olympijské hry v Tokiu štartujú v piatok 23. júla a pre RTVS budú ťažiskovým projektom.

Celé olympijské vysielanie zabezpečí takmer 60-členný štáb priamo z Tokia. Živé vysielanie na obrazovkách RTVS bude začínať každý deň v skorých ranných hodinách medzi 1.00 a 2:00 h.

Priame prenosy sa budú striedať so vstupmi zo štúdia počas celého dňa až do záveru olympijského programu pred 17.00 h. Nasledovať bude približne trojhodinový blok záznamov z olympijských športových disciplín.

V hlavnom vysielacom čase sa diváci môžu tešiť na hodinové sumárne štúdio s pohľadom na to najdôležitejšie a najzaujímavejšie dianie z daného dňa, kombinované s pôvodnými reportážami našich štábov priamo z dejiska LOH 2021 v Tokiu.

Komentátori v Tokiu

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Moderátormi olympijských štúdií budú Marcel Merčiak a Ján Žgravčák, editorom denného sumáru bude Matúš Krutý.

Olympijský komentátorský tím tvoria: Alfons Juck, Stano Ščepán, Pavol Gašpar, Ľuboš Hlavena, Tomáš Košec, Vladimír Genda, Marek Marušiak, Dominik Kríž a Peter Zagiba.

Ten dopĺňa tím redaktorov a reportérov Tomáš Zagiba, Samuel Brečka, Andrej Bartaloš, Tomáš Kotlárik, Barbora Žiačiková, Tomáš Tančibok, Patrik Mitas a Marek Zsolnai.

Rozhovory s aktérmi aj expertmi

V štúdiových vstupoch su budú moderátori spájať naživo s našimi reprezentantmi, trénermi a inými členmi slovenskej olympijskej výpravy. V štúdiách venovaných tradične úspešným športom, ako napríklad streľba, či kanoistika, sa budú moderátori spájať aj so športovými expertmi.

Olympijské hry v Tokiu budú výrazne rezonovať aj vo vysielaní Rádia Slovensko. RTVS posiela do metropoly Japonska trojčlenný rozhlasový tím v zložení Matúš Čunderlík, Svetlana Barátová a Adam Bohuš.

Každý deň od polnoci bude Rádio Slovensko naživo priamo z Tokia mapovať dianie na hrách pod piatimi kruhmi, pričom moderované Olympijské štúdio Rádia Slovensko začne vždy o 4.30 h.

V rozhlasovom vysielaní sa poslucháči dozvedia aktuálne informácie z Tokia počas celého dňa až do neskorého popoludnia. Olympijské sumáre z každého dňa zaznejú vždy po 18.25 h v Športžurnále Rádia Slovensko.

„Snahou RTVS je vo vysielaní zachytiť predovšetkým súťaž každého člena slovenskej olympijskej výpravy a divákom chceme tiež ponúknuť čo najviac finálových disciplín, aby mali šancu spoznať čo najviac olympijských víťazov či medailistov,“ upresnil Matej Hajko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia