Úvod Novinky Zaujímavosti
Štáb RTVS vyrobí v Tokiu signál pre celý svet
Štáb RTVS vyrobí v Tokiu signál pre celý svet

Štáb RTVS vyrobí v Tokiu signál pre celý svet

Šéf športu RTVS Matej Hajko hovorí o veľkej prestíži. Signál pre celý svet vyrobí jeho tím z kompletného programu streleckých súťaží.

Rozhlas a televízia Slovenska vysiela do dejiska letných olympijských hier takmer 60-členný štáb moderátorov, redaktorov, komentátorov, ale aj kameramanov a technikov.

Na základe predchádzajúcich pozitívnych skúsenosti s profesionálnou prácou výrobného štábu z Atén v roku 2004, Pekingu v roku 2008 a Londýna spred deviatich rokov oslovili producenti medzinárodného olympijského signálu z firmy Olympic broadcasting services vedenie televízie s prosbou o spoluprácu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vyše 20-členný štáb pracovníkov a spolupracovníkov RTVS bude produkovať kompletný program streleckých súťaží, ktorý budú odoberať všetci vysielatelia olympijských hier.

technicka_kontrola.png

RTVS si aj týmto potvrdila miesto medzi vyspelými televíziami, kam patrí nielen kvalitou spracovania olympijského obsahu, ale aj jeho vytváraním tak, aby spĺňal prísne medzinárodné štandardy najväčšej udalosti športov. Hmotnosť technológie, ktorú RTVS už poslala do Tokia, je približne dve tony.

Jednotlivé športy totiž nakrúca spoločnosť OBS a všetci vysielatelia preberajú tento signál. Nie je reálne, aby si jednotlivé televízie vyrábali z olympijských hier vlastný signál. Úplne rovnako to je napríklad pri Svetovom pohári v alpskom lyžovaní, pri majstrovstvách sveta v hokeji či futbalových záverečných turnajoch.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia