Úvod Novinky Zaujímavosti
Letné tábory môžu dať dieťaťu ďaleko viac, než si myslíte
Letné tábory môžu dať dieťaťu ďaleko viac, než si myslíte

Letné tábory môžu dať dieťaťu ďaleko viac, než si myslíte

Cenné tipy doktora Krauseho, ako správne presvedčiť dieťa na tábor.

Leto, obdobie kedy sa detské tábory môžu po dlhej odmlke tešiť opätovnému znovuotvoreniu. Jedna skupina detí sa ich nemôže dočkať, druhá do tábora nechce ísť za žiadnu cenu. Čo skutočne motivuje rodičov k tomu, aby dali svoje dieťa do letného tábora? Vysvetlil neuropsychológ Robert Krause.

Načo tábory?

Motivácia rodičov vzniká hlavne preto, že chcú svojim deťom zabezpečiť optimálny čas a priestor, aby vedeli dozrieť. „Osobnosť sa vyvíja cez učenie, ktoré je ovplyvnené samotnými skúsenosťami a je pochopiteľné, že rodičia chcú dať svojmu dieťaťu úplné maximum," vysvetlil.

102107190812; tabory - motivacia rodičov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kedy začať s tábormi?

„Či je dieťa pripravené môžeme jednoducho zistiť prostredníctvom simulácie, ktorá bude pripomínať tábor. Môže to byť odlúčenie od rodičov. Sú to okamihy, ktorými sa dozvieme či je dieťa pripravené stráviť nejaký čas aj bez nás. Samozrejme, najviac pomáha komunikácia s dieťaťom," objasnil doktor.

102107200812; tabory - pripravenost Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako vybrať správny tábor pre vaše dieťa?

„Rodičia by mali určite zapojiť svoje dieťa do výberového procesu. Vďaka tomu sa môže cítiť viac zainteresované, čo umožní dieťaťu prezívať emócie spojené s nadšením a radosťou," dodal na záver neuropsychológ Robert Krause.

102107210812; tabory - ako vybrat Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia