Úvod Novinky Zaujímavosti
Najčastejšie dôvody, prečo ľudia odmietajú očkovanie
Najčastejšie dôvody, prečo ľudia odmietajú očkovanie

Najčastejšie dôvody, prečo ľudia odmietajú očkovanie

Vakcína znamená predovšetkým zdravie a momentálne je to najúčinnejší spôsob, ako bojovať proti koronavírusu.

Očkovanie proti koronavírusu je aktuálne jednou z najdiskutovanejších tém. O dôležitosti vakcinácie ako o momentálne najefektívnejšom spôsobe ochrany pred zákerným vírusom, sa hovorí najmä v súvislosti s nástupom tretej vlny pandémie. Tá sa podľa odborníkov bude na jeseň týkať najmä tých, ktorí zaočkovaní nebudú.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky zverejnilo na sociálnej sieti päť dôvodov, prečo niektorí ľudia stále odmietajú vakcínu.

Jedným z nich je argument, že očkovacia látka proti ochoreniu SARS-CoV-2 bola vyvinutá príliš rýchlo. Vedci pritom na vývoji mRNA vakcín pracovali už desaťročia a ich testovanie bolo zjednodušené administratívne, zároveň však prísne z hľadiska bezpečnosti.

Najlepšie rady sú tie od odborníkov

Ďalším argumentom je strach z vedľajších účinkov očkovacej látky. Na Slovensku evidujeme štyri úmrtia súvisiace s očkovaním. Na Covid však u nás zomrelo od vypuknutia pandémie viac ako 12-tisíc pacientov.

V poradí tretím argumentom je strach z očkovania v súvislosti s diagnózami, ktoré ľudia majú. Väčšina ochorení nie je dôvodom nedať sa zaočkovať. Práve naopak - dať sa zaočkovať čo najskôr. Je však potrebné zdôrazniť, že o vakcinácii je nutné sa poradiť so svojím lekárom.

5 dôvodov, prečo ľudia odmietajú očkovanie

Zdroj foto: Instagram.com/ministerstvo_zdravotnictva_sr

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia