Úvod Novinky Zaujímavosti
Kvalifikácia na olympiádu v hokeji štartuje. Toto je program Slovákov
Kvalifikácia na olympiádu v hokeji štartuje. Toto je program Slovákov

Kvalifikácia na olympiádu v hokeji štartuje. Toto je program Slovákov

Slovensko od svojej samostatnosti nechýbalo na mužskom olympijskom turnaji.

Slovenských hokejových reprezentantov čaká prvý vrchol novej sezóny. Od 26. do 29. augusta totiž budú zverenci Craiga Ramsayho bojovať o miesto do Pekingu v olympijskej kvalifikácii.

Naši hokejisti sa na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave postupne stretnú vo štvrtok s Rakúskom v piatok s Poľskom a turnaj zavŕšime v nedeľu s Bieloruskom.

Program Slovenska - kvalifikácia na ZOH v Pekingu 2022

  • 26. august (štvrtok) Rakúsko - Slovensko 1:2
  • 27. august (piatok) Slovensko - Poľsko 5:1
  • 29. august (nedeľa) Slovensko - Bielorusko 2:1

Všetky stretnutia našich môžete sledovať aj s RTVS. Priame prenosy totiž odvysielame na obrazovkách Dvojky vždy 15 minút pred začatím zápasov.


Slovensko bez opôr z NHL

Generálny manažér reprezentácie ešte v pondelok oznámil 25-člennú nomináciu, v ktorej však chýbali viaceré opory z NHL.

Slovensku nepomôžu z rôznych dôvodov také mená ako Tomáš Tatar, Jaroslav Halák, Erik Černák, Andrej Sekera, Richard Pánik či Zdeno Chára.

Miroslav Šatan sa pritom chcel ešte pred MS v Rige s viacerými o tomto turnaji porozprávať. Rozhovory zrejme nedopadli podľa predstáv.

„Určite som to nevnímal s radosťou. Nie sme tu však na to, aby sme hovorili o tých ktorí neprišli, ale skôr o tých, ktorí sú tu a chcú prísť pomôcť slovenskej reprezentácii," povedal v podneľňajšom vydaní G-B-S generálny manažér Slovenska.

Craig Ramsay hovorí pre Športžurnál Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Podobný názor na celú situáciu mal aj Craig Ramsay, ktorý dorazil na Slovensko vo štvrtok. Sám s napätím sledoval, ako sa situácia okolo týchto hráčov napokon vyvinie.

„Som sklamaný, že nám neprídu pomôcť žiadni hráči z NHL. Na druhej strane sa teším z tých, ktorí tu sú. Až 15 z nich hralo na tohtoročných majstrovstvách sveta."

„Veľmi dobre sa poznáme a vieme, čo môžeme od seba navzájom očakávať," povedal pre štvrtkové vydanie Športžurnálu kanadský tréner Slovenska.

Vstupenky sú už v predaji

Hoci našim chýbajú opory z najlepšej ligy sveta, môžu mať veľkú podporu v hľadisku.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa totiž rozhodol využiť 75 percent z kapacity štadióna. Dovoľujú mu to aktuálne protipandemické opatrenia.

Cena lístkov je rozdelená do troch kategórií. Najnižšia začína na sume 19 eur, potom je tu stredná kategória za 29 eur a najdrahšia za 39 eur.

Vstup na štadión budú mať plne očkovaní diváci podľa konkrétnych požiadaviek. Na štadión sa však dostanú aj nezaočkovaní fanúšikovia.

Tí však budú musieť mať RT-PCR alebo LAMP test, nie starší ako 72 hodín alebo 48 hodín starý antigénový test.

Na zimák sa dostanú aj tí, ktorí prekonali COVID-19 nie viac ako pred 180 dňami a deti do 12 v sprievode dospelej osoby.

Napriek prísnym opatreniam sa však očakáva, že podporiť domáci tím na olympijskú kvalifikáciu v hokeji príde maximálny možný počet divákov.

Pokiaľ sa tak stane, slovenskí hokejisti budú mať v hľadisku silnú podporu. A budú ju potrebovať na februárový olympijský turnaj totiž postupuje iba víťaž kvalifikácie.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia