Úvod Novinky Zaujímavosti
Symfonický orchester Slovenského rozhlasu zahrá Queen aj ABBU
Symfonický orchester Slovenského rozhlasu zahrá Queen aj ABBU

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu zahrá Queen aj ABBU

Hudobníkov čaká v septembri poriadne nabitý program. Fanúšikovia vážnej hudby sa majú na čo tešiť.

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, ale aj jeho fanúšikov čaká september plný hudby a výnimočných zážitkov. Priaznivci vážnej hudby sa môžu tešiť na pestrú škálu originálnych hudobných prevedení v štúdiu, ale aj pod holým nebom.

Už 1. septembra o 16:00 hod. sa Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pripomenie poslucháčom v rozhlasovom Štúdiu 1 koncertom pre celú rodinu, ktorý využíva silu hudby a detskej predstavivosti - Sergej Prokofiev: Peter a vlk.

Autor vo svojom diele prezentuje jednotlivé nástroje cez zvieratá, ktoré vystupujú v príbehu. Úlohy rozprávača sa na koncerte zhostí Vladimír Kobielsky, orchester zahrá pod vedením dirigenta Konstantina Ilievského.

V poradí 93. sezónu otvorí SOSR 1. abonentným koncertom, ktorý odohrá výnimočne pod holým nebom, na novom námestí pred Pradiarňou v bratislavskom Ružinove. Orchester bude hosťovať na festivale Symfónia umenia a koncert si budú môcť naživo vypočuť aj poslucháči Rádia Devín.

Vzácna návšteva spoza veľkej mláky

Účastníci koncertu sa môžu tešiť na najmonumentálnejšie dielo Orffovej kantáty Carmina Burana pod taktovkou šéfdirigenta SOSR Ondreja Lenárda v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, Slovenského filharmonického zboru, Bratislavského chlapčenského zboru a vystúpia i sólisti Andrea Vizvári, Aleš Jenis a Daniel Matoušek. Na jednom pódiu bude spolu účinkovať takmer 200 umelcov.

RTVS bude pre svojich televíznych divákov nakrúcať aj unikátny jazzový koncert Billy Cobham Quartet a Rozhlasový Big Band Gustava Broma. Legendárny jazzový big band Gustava Broma je na scéne už viac ako osemdesiat rokov a za ten čas si vydobyl miesto medzi najslávnejšími európskymi a svetovými hudobnými telesami.

Pod vedením Vlada Valoviča sa tentoraz predstaví spolu s veľkou legendou jazzu, americkým bubeníkom Billym Cobhamom a jeho kvartetom. Aj táto výnimočná udalosť sa odohrá na námestí pred Pradiarňou na Páričkovej ulici v Bratislave už 11. septembra o 19:00 hod.

Keď sa spojí opera, rock a pop

SOSR vystúpi na rovnakej adrese v rámci festivalu aj 12. septembra o 19:00 hod, a to na mimoriadnom koncerte Symfonici hrajú ABBA a QUEEN. Pôjde o koncert, ktorý v sebe spája operu, rock i populárnu hudbu do jednej výnimočnej fúzie žánrov.

Bohemian Rhapsody

V premiére odznejú najväčšie hity dvoch legendárnych kapiel v podaní operných sólistov a muzikálových spevákov, v sprievode symfonického orchestra a speváckych zborov. Súčasťou koncertu budú okrem sólistov ako Katka Ivanková, Karin Olasová, Titusz Tóbisz či Peter Makranský aj Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu a Spevácky zbor Lúčnica.

Vstupenky na koncerty Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a ďalšie informácie o koncertoch sú k dispozícii na webovej adrese Koncerty RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia