Úvod Novinky Zaujímavosti
Stretli ste sa už so životným štýlom digitálne nomádstvo?
Stretli ste sa už so životným štýlom digitálne nomádstvo?

Stretli ste sa už so životným štýlom digitálne nomádstvo?

Práca na diaľku môže byť pre niektorých výhodou, iní si to nevedia ani len predstaviť.

Sme si strojcom vlastného spôsobu života. Každý sme nejakí a každému zas vyhovuje niečo iné. Presne tieto konkrétne nastavenia môžeme identifikovať pod pojmom - životný štýl.

Pod týmto javom môžeme zahrnúť špecificky poznateľnú kombináciu preferencii voľného času, s ktorými sú spojené viaceré atribúty stelesňujúce životnú radosť a pôžitok. Najčastejšie sa jedná o štýl hudby, bývania, rečových gest alebo aj oblečenia.

Do skupiny rôznych štýlov môžeme rozhodne zaradiť aj novodobý pojem digitálne nomádstvo. Jedná sa o formu životného štýlu, v ktorom ľudia striedajú domovy po celom svete a zároveň vykonávajú prácu na diaľku.

Jedna z predstaviteliek tohto štýlu je aj marketérka Silvia Púchovská, ktorá v Ráne na eFeMku rozprávala o svojich skúsenostiach s týmto životným štýlom.

Ako začať a ako sa uplatniť

„S digitálnym nomádstvom som začala najmä tak, že som si tento typ práce vytvorila sama ešte pred deviatimi rokmi. V tej dobe to ešte nebolo tak jednoduché pracovať online ako dnes," vysvetlila Silvia.

Na odvetví záleží. Je samozrejmé, že nie vo všetkých sektoroch je možné vykonávať prácu z prostredia domova alebo počas absolvovania ciest. Za to ľudia, ktorí majú dobrodružnú povahu a ktorých láka zahraničie by si mali skúsiť na pár týždňov život nomáda, aby zistili či dokážu pracovať na diaľku a či je to pre nich skutočne to pravé.

Vždy je najťažšie nájsť si svojich prvých klientov a podnikať na voľnej nohe. „Online sektor takisto ponúka viacero možností uplatnenia a budovania si dobrého mena. Je len dôležité dávať si pozor na to, že kde a čo poviete," dodala na záver svetoznalá marketérka Silvia Púchovská.

Vypočujte si celý rozhovor o jej živote v Amerike, Ázii aj Európe, online práci či pocitoch a hodnotách, ktoré vďaka nej nadobúda.

Foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia