Úvod Novinky Zaujímavosti
Rýchle presuny a plánovanie. Pápeža uvidia v zahraničí aj vďaka RTVS
Rýchle presuny a plánovanie. Pápeža uvidia v zahraničí aj vďaka RTVS

Rýchle presuny a plánovanie. Pápeža uvidia v zahraničí aj vďaka RTVS

Sledovať priame prianosy z návštevy Františka môžu diváci v zahraničí aj vďaka RTVS.

Deväť miest, 9 prenosových a 15 satelitných vozov a 140 kamier. Takto sa RTVS pripravuje na jedno z najnáročnejších vysielaní za ostatných desať rokov.

Neopakovateľnú atmosféru apoštolskej cesty pápeža Františka zažijú diváci na Slovensku vďaka RTVSod nedele 12. septembra.

Na výnimočnú udalosť je zvedavý celý svet. Unikátne zábery bude RTVS ako oficiálny vysielateľ naživo šíriť aj do zahraničia, signál bude preberať Európska vysielacia únia.

„Oslovila nás Konferencia biskupov Slovenska, ktorá zabezpečuje signál pre celý svet. My ho vyrobíme a v našej réžii je aj komunikácia s Európskou vysielacou úniou. Signál budú preberať všetky verejnoprávne a aj niektoré súkromné televízie v zahraničí,“ priblížil šéf výrobného štábu Radoslav Gažo.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podrobnosti logistickej operácie

Návšteva Svätého Otca bude jedným z logisticky najzložitejších projektov pre vysielateľa za ostatnú dekádu, keďže prenosové vozy sa budú musieť presúvať – napríklad v utorok z Prešova z prenosu z Božskej liturgie do Košíc na stretnutie s rómskou komunitou.

A to si vyžaduje aj detailné plánovanie. V čase vysielania či presunu áut budú ďalší kolegovia pripravovať miesta na priame prenosy už niekoľko dní v predstihu.

IMG_5026.jpg

Ďalší kolegovia sa pripravujú na vysielanie v štúdiu v Mlynskej doline. Priame prenosy doplnia diskusie zo štúdia v Mlynskej doline.

Celý jeho program bude spravodajsky a publicisticky mapovať Jednotka, Dvojka, diváci uvidia diskusie aj na Trojke a tématické vysielanie počas návštevy hlavy Katolíckej cirkvi chystá aj Rádio Slovensko či Rádio Regina.

Sériu priamych prenosov štartujeme v nedeľu, návšteva Svätého Otca vyvrcholí v stredu prenosom zo Šaštína.

Zdroj foto: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia