Úvod Novinky Zaujímavosti
Letnú lásku zažil skutočne každý. Aké sú jej výhody?
Letnú lásku zažil skutočne každý. Aké sú jej výhody?

Letnú lásku zažil skutočne každý. Aké sú jej výhody?

Neuropsychológ Robert Krause vysvetlil, čo stojí za čarom letnej lásky.

Letnú lásku môžeme považovať za jednu z najintenzívnejších chvíľ v našom živote. Zažil ju už doslova každý, no bohužiaľ vždy utečie príliš rýchlo.

Stojí za ich vznikom teplé počasie a odhalenejšie telá? Vznikajú rýchlejšie a majú svoje výhody? Na otázky odpovedal neuropsychológ Robert Krause.

Letné lásky, čo to je? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Počas letných mesiacov sa náš mozog zvykne ochladzovať, čo spôsobí prebudenie istých foriem vnútorných pudov nášho správania.

Môže za letnú lásku dovolenka?

V tom prípade často zanedbávame pravé spoznávanie osobnosti človeka, čo vedie k vytvoreniu krátkej letnej lásky, ktoré je podmienené len na základe zmienenej pudovej potreby.

„Tieto lásky vznikajú hlavne na dovolenkách a to preto, že mozog je v takzvanom dovolenkovom režime, vďaka čomu nie sme až tak ostražití."

Jednoducho povedané vyjdeme po dlhej dobe zo stereotypu a vyhľadávame nové formy uspokojenia," vysvetlil v rubrike Zhády mysle Rádia Slovensko neuropsychológ.

Má svoje výhody?

Viaceré výskumy poukazujú na skutočnosť, že letné lásky vznikajú rýchlejšie a vzťahy medzi partnermi sú ďaleko odľahčenejšie. Dôvodom sú podľa výskumov ďaleko menšie očakávania od partnerov.

V takýchto vzťahoch vzniká uvoľnenejšia atmosféra a to najmä kvôli lepšiemu myšlienkovému nastaveniu oboch strán. „Druhých ľudí nevidíme podľa toho, akí sú oni. Ale podľa toho, akí sme my sami," dodal na záver Dr. Krause.

Viac informácii o letných si láskach si môžete vypočuť v rubrike RTVS Dr. Krause - Záhady mysle.

Foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia