Úvod Novinky Zaujímavosti
Viera môže mať veľmi pozitívny vplyv na naše myslenie
Viera môže mať veľmi pozitívny vplyv na naše myslenie

Viera môže mať veľmi pozitívny vplyv na naše myslenie

Vypočujte si rozhovor o vplyvoch viery na naše myslenie. Viac o téme v Záhadách mysle s neuropsychológom Robertom Krause.

Viera môže mať viacero podôb. Môžeme veriť v Boha, vo vyššie princípy, sami v seba alebo rodinu. Na otázku, čo sa deje v našom mozgu počas viery a aké faktory vplývajú na naše myslenie nám odpovedal Doktor Robert Krause.

Viera nám dodáva nádej. V tom momente sa aktivujú frontálne časti nášho mozgu, ktoré sú zodpovedné za to, akým spôsobom uvažujeme o sebe samom. Keď hovoríme o viere, tak v našom mozgu sa automaticky začínajú interagovať jednotlivé emocionálne mozgové centrá.

„Viera nášmu mozgu vo všeobecnosti pomáha. Pomáha mu optimálnejšie fungovať a zároveň pomáha aj nášmu mysleniu," vysvetlil doktor.

102109130748; viera a mozog Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pokiaľ máme vďaka viere pozitívnejšie myšlienky a očakávame, že nám život prinesie šťastné chvíle, tak je pochopiteľné, že registrujeme vo svete viac takýchto momentov.

Mnohé výskumy zaoberajúce sa šťastím ukázali, že my ako jednotlivci máme veľmi veľa príležitostí okolo seba, lenže líšime sa v tom, ako sa na dané príležitosti pozeráme.

102109140748; viera - odkial je Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak sme nastavení správne, tak sa daných príležitostí chytíme, všetko je len na nás samých. „Preto to všetko začína v nás a viera vychádza z nás a vo finále sa nám v dôsledku vonkajšieho sveta buď potvrdí alebo nepotvrdí," dodal na záver doktor Robert Krause.

Foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia