Úvod Novinky Zaujímavosti
Návšteva pápeža Františka prilákala divákov k obrazovkám
Návšteva pápeža Františka prilákala divákov k obrazovkám

Návšteva pápeža Františka prilákala divákov k obrazovkám

Pastoračnú cestu Svätého Otca mohli diváci sledovať vďaka štábom RTVS.

RTVS priniesla divákom z návštevy pápeža Františka 20 hodín živého vysielania, priamych prenosov, či mimoriadnych štúdií.

Na pokrývaní tejto významnej udalosti sa podieľalo takmer 500 ľudí - moderátorov, redaktorov, kameramanov, dramaturgov či technického štábu z televízie a rozhlasu. RTVS využila spolu 13 štúdií, 9 prenosových vozov, 15 satelitných vozov, 86 prenosových a 56 spravodajských kamier.

Sledovanosť

Vysielanie priamych prenosov z návštevy pápeža si nenechali ujsť ani televízni diváci. V nedeľu 12. septembra si prílet pápeža Františka na Slovensko po 15.00 h na Jednotke pozrelo 243-tisíc divákov.

Večerný exkluzívny rozhovor s kardinálom Jozefom Tomkom si na Jednotke zaplo 327-tisíc divákov v rovnakej cieľovej skupine.

Pondelňajšie dopoludňajšie mimoriadne vysielanie z Dómu sv. Martina v Bratislave si od 10.40 h na Jednotke nenechalo ujsť 148-tisíc divákov, popoludňajší program si po 16.30 h zaplo 142-tisíc divákov.

Od 16.50 h si Ekumenické stretnutie na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave pozrelo 152-tisíc divákov.

Utorkovú Bohoslužbu z Prešova si po 10.00 h na Jednotke pozrelo 211-tisíc divákov. Pápežovu návštevu košického sídliska Luník IX. sledovalo 249-tisíc divákov a stretnutie pápeža Františka s mladými prilákalo k obrazovkám po 17.00 h 278-tisíc divákov.

Svätú omšu zo Šaštína si v stredu nenechalo ujsť až 442-tisíc divákov a prenos sa stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa.

Rozlúčkový ceremoniál na bratislavskom letisku sledovalo 358-tisíc divákov. Zaujali aj popoludňajšie mimoriadne štúdiá, o 12.35 h si Jednotku zaplo 306-tisíc divákov a o 13.50 h 249-tisíc divákov.

Poďakovanie generálneho riaditeľa Jaroslava Rezníka

„Ďakujem všetkým kolegom, ktorí sa niekoľko týždňov poctivo pripravovali na túto veľkú udalosť. Som rád, že sme divákom a poslucháčom mohli priniesť množstvo hodín priamych prenosov i duchovných programov a ukázali sme jedinečné zábery zo všetkých verejných krokov pápeža na Slovensku."

"Som hrdý, že práve RTVS mohla túto historickú návštevu sprostredkovať do celého sveta a že veľké úsilie a námaha zamestnancov RTVS vyústila v pútavé štvordňové vysielanie plné unikátnych záberov a zaujímavých informácií, ktoré zazneli v televízii aj rozhlase," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Foto: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia