Úvod Novinky Zaujímavosti
Úspech projektu Rádio Slovensko Slovensku. Pomoc za vyše 36-tisíc eur
Úspech projektu Rádio Slovensko Slovensku. Pomoc za vyše 36-tisíc eur

Úspech projektu Rádio Slovensko Slovensku. Pomoc za vyše 36-tisíc eur

Pilotný projekt Rádio Slovensko Slovensku spustilo Rádio Slovensko v spolupráci s ludialudom.sk počas leta.

Moderátorka Marianna Kovácsová v ňom na bicykli prešla naprieč celým Slovenskom, aby poslucháčom predstavila 20 výziev z portálu ludialudom.sk, ktoré potrebujú pomoc.

Vďaka tomuto projektu sa tak prostredníctvom Rádia Slovensko mohli poslucháči zoznámiť s osobami i občianskymi združeniami, ktoré sú v tomto neľahkom období odkázané na pomoc iných.

Pomoc iným chytila za srdce

Poslucháčom RTVS sa podarilo mnohým z nich pomôcť a prispeli naozaj peknými sumami. Spoločne sa podarilo prispieť na viaceré rehabilitácie, operácie, terapie či na pomoc detským domovom, seniorom i útulkom so zvieratkami.

Počas trvania projektu - od 26. júla do 5. septembra sa poslucháčom podarilo prispieť vybraným dvadsiatim subjektom dovedna krásnych 36 745 €.

Celkový nárast finančných príspevkov na portáli ludialudom.sk bol v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vyšší o 88 693 €.

Marianna Kovácsová, Rádio Slovensko Slovensko.jpg

V čase trvania projektu prichádzalo na účet ludialudom.sk týždenne v priemere o 7 000 eur viac ako v bezprostredne predchádzajúcich týždňoch pred štartom projektu a web ludialudom.sk navštívilo týždenne v priemere o 4 000 nových používateľov viac.

Štedrosť ako dôkaz ľudskosti

Najvyšší dar od fyzickej osoby 1 000 € získali až 4 z prezentovaných dvadsiatich výziev a najvyšším príspevkom od právnickej osoby bola suma 200 €.

Najúspešnejšej z dvadsiatky prezentovaných výziev sa, aj vďaka tomuto projektu, v čase trvania podarilo prispieť dovedna až 5 574 €. Trom z prezentovaných výziev sa podarilo naplniť aj cieľovú sumu, čím boli tieto výzvy naplnené.

„Vyzbierané čiastky nás úprimne potešili a patrí za nich poďakovanie všetkým darcom. Mojim osobným najdôležitejším cieľom bolo pomôcť, a to sa mi, s kolegami z Rádia Slovensko, aj podarilo. Pomoci nikdy nie je dosť, v našich mysliach teda už teraz plánujeme budúcoročnú letnú kampaň. Nateraz vieme, že ak sa uskutoční, bude to iná cesta, iné príbehy a scenáre. Jediné, čo sa však určite nezmení, bude náš cieľ," povedal intendant Rádia Slovensko Milan Urbaník.

Príbehy a výzvy mali poslucháči možnosť počúvať na vlnách Rádia Slovensko od 26. júla pravidelne od pondelka do piatka v relácii Dobré ráno, Slovensko! s Petrou Bernasovskou a Richardom Dedekom, a následne aj počas celého dňa v krátkych reportážnych vstupoch.

 Foto: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia