Úvod Novinky Zaujímavosti
Slovenská rodina prešla pešo 770 kilometrov aj s malými deťmi
Slovenská rodina prešla pešo 770 kilometrov aj s malými deťmi

Slovenská rodina prešla pešo 770 kilometrov aj s malými deťmi

Počuli ste o legendárnej Ceste hrdinov SNP? Toto je dôkaz, že je možné ju absolvovať aj s najmenšími.

Kamera televíznej Reginy sa bola pozrieť na putovanie rodiny Mazancovcov, ktorá si vybrala Cestu hrdinov SNP. Tá siaha od Duklianskeho priesmyku až po Devín, meria 770 kilometrov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pre mnohých a dokonca aj tých skúsenejších milovníkov turistiky je výzvou, absolvovať ju s deťmi je o to obdivuhodnejšie.

„V rámci Slovenska sme si už východ aj západ prešli na bicykli, tak nám napadlo, že to skúsime ako turisti a ešte aj s deťmi," povedala Eva Mazancová.

Cesta je cieľ. A nie je to klišé

„Začali sme na Dukle 19. mája. Ráno bola stále poriadna zima, štyri stupne a celkovo počasie nie úplne ideálne. V Nízkych Tatrách sa nám zlomili vozíky, ktoré sme museli opraviť," porozprával o strastiplnom putovaní otec Ján.

Reportáž s odvážnou rodinou sme nakrúcali, keď jej do cieľa zostávalo približne 80 kilometrov.

Najstarší syn manželského páru Janko priznal, že netradične dlhý výlet sa mu veľmi páči. Problému mu nerobili dokonca ani vysoké skaly. „Vtedy si aj poleziem," povedal.

Nemyslite na cieľ a ani kopec či kilometre, ktoré máte pred sebou. Nezabudnite sa pozerať okolo seba a robiť si pravidelné prestávky.

Veľa toho objavíte a naučíte sa trpezlivosti, uzavrela mama, ktorá si cestu so svojimi štyrmi rytiermi poriadne užívala.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia