Úvod Novinky Zaujímavosti
Generálny riaditeľ RTVS prijal ocenenie za spoluprácu pri návšteve pápeža
Generálny riaditeľ RTVS prijal ocenenie za spoluprácu pri návšteve pápeža

Generálny riaditeľ RTVS prijal ocenenie za spoluprácu pri návšteve pápeža

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník prevzal ocenenie za spoluprácu pri návšteve pápeža na Slovensku

Katolícka cirkev na Slovensku ocenila tých, ktorí sa podieľali na organizácii a príprave septembrovej návštevy pápeža Františka. Sú medzi nimi zástupcovia štátu, inštitúcií aj cirkvi. Medzi ocenenými je aj Rozhlas a televízia Slovenska.

Laureátov ocenili pápežskou medailou k návšteve Svätého Otca na Slovensku a bronzovou a striebornou medailou roku pontifikátu pápeža Františka. Ocenenie si prevzali z rúk mons. Giacoma Ottonella, ktorý je na Slovensku najvyšším predstaviteľom Vatikánu.

generalny_ocenenie (1).jpg

Diváci, ktorí sa nemohli s pápežom Františkom stretnúť osobne, zdieľali jeho návštevu s RTVS. Historickú návštevu pápeža Františka sprostredkovala RTVS divákom a poslucháčom v exkluzívnych mimoriadnych štúdiách, spravodajstve, priamych prenosoch z verejných podujatí a ďalších televíznych a rozhlasových programoch.

„Toto vysoké ocenenie, ktoré nám udelila Svätá stolica zastúpená Apoštolskou nunciatúrou a Konferenciou biskupov Slovenska, som prevzal v mene všetkých mojich kolegov, ktorí sa podieľali na televíznych či rozhlasových prenosoch. RTVS mala na vysielanie počas návštevy Svätého Otca mimoriadne pozitívne ohlasy. Rozhlas a televízia Slovenska ako národná kultúrna inštitúcia sa z tohto ocenenia veľmi teší, lebo stále si uvedomujeme, že sme súčasťou celoeurópskej kresťanskej kultúry,“ hovorí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia