Úvod Novinky Zaujímavosti
Petra Vlhová štartuje sezónu, vrcholom je olympiáda v Pekingu
Petra Vlhová štartuje sezónu, vrcholom je olympiáda v Pekingu

Petra Vlhová štartuje sezónu, vrcholom je olympiáda v Pekingu

Slovenská lyžiarka sa pripravuje na nový ročník SP v alpskom lyžovaní. Sústreďuje sa však na olympiádu v Pekingu.

Už tento víkend sa pre Petru Vlhovú začína nová lyžiarska sezóna. Po siedmich mesiacoch sa zjazdári opäť predstavia na svahoch. Tradične sa štartuje obrovským slalomom v rakúskom Söldene.

Petra Vlhová a jej tím pred štartom novej sezóny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Každý vie, že mi ešte chýba olympijská medaila. Je to však ešte veľmi ďaleko a môže to ovplyvniť množstvo faktorov. S tímom urobíme všetko preto, aby sa tento sen stal skutočnosťou.“

„Teraz začneme tohtoročným „sveťákom“, kde máme vysoké priority,“ povedala pre Športžurnál Petra Vlhová.

Načasovať formu na olympiádu

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu sa tak bude musieť vyrovnať s programom, ktorý spestria práve zimné olympijské hry v Pekingu.

„Bude to dosť náročné. Olympiáda sa totiž nachádza v polovici sezóny a je dôležité načasovať formu,“ hovorí bývalá lyžiarska reprezentantka a olympionička Janka Gantnerová.

„Mnohí špičkoví pretekári vedia robiť výborné výsledky na začiatku sezóny a potom na olympiáde totálne vybuchnú. Tiež sa stalo, že sa snažili formu načasovať na konkrétny dátum, ale prišlo to až po tom,“ upozorňuje ďalej Janka Gantnerová.

Petra Vlhová si bude preteky vyberať

Aj preto Petra Vlhová ešte pred štartom aktuálneho ročníka tvrdila, že si bude vyberať, na ktorých pretekoch chce štartovať.

„Veľa bude záležať na tom, ako bude pred olympijskými hrami oddýchnutá a koľkokrát bude mať možnosť trénovať,“ dodala Janka Gantnerová.

Bývalá slovenská reprezentantka tiež hovorila aj o tom, ako môže vplývať zmena trénera pred olympijským ročníkom. Petra Vlhová totiž vymenila Livia Magoniho za Mura Piniho.

Program Sölden obrovský slalom

  • 1. kolo od 10:00 h
  • 2. kolo od 13:15 h

Všetko dôležité pred štartom sezóny našej pretekárky sa dozviete v relácii Športžurnál, ktorú si môžete vypočuť aj ako podcast.

Okrem Janky Gantnerovej v ňom hovoril aj otec našej pretekárky Igor Vlha a servisman Matej Gemza.

Prvé preteky Petry Vlhovej môžete sledovať tento víkend aj v priamom prenose s RTVS na Dvojke so štúdiom, ktoré štartuje od 9:45 h. Preteky si môžete pozrieť aj online na webe rtvs.sk. 25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia