Úvod Novinky Zaujímavosti
Elixír mladosti existuje. Spoznajte účinky kolagénu
Elixír mladosti existuje. Spoznajte účinky kolagénu

Elixír mladosti existuje. Spoznajte účinky kolagénu

Jeho tvorba v tele však s vekom klesá. Ako ho efektívne dodať pleti?

Kolagén patrí medzi najzastúpenejšie bielkoviny v ľudskom tele. Nachádza sa nielen v pokožke, ale aj v zuboch, v chrupavkách či v kostiach. Jeho úlohou je predovšetkým zabezpečenie pružnosti a elasticity. Práve preto je kolagén považovaný za elixír mladosti, ktorý chráni pleť pred vznikom vrások.

Jeho tvorba však s vekom klesá a už okolo tridsiateho roku života je vhodné ho pleti dodávať aj v podobe kozmetických prípravkov.

V kozmetike sa nachádzajú predovšetkým dva typy kolagénu:

  • živočíšny kolagén
  • rastlinný (vegánsky) kolagén

To, či by ste mali do svojej kozmetickej rutiny zaradiť prípravky s kolagénom, zistíte podľa stavu pleti:

Je to vidieť na tenkej vrstve pokožky. To znamená oči, teda pod očami, na čele... Tam to začína, tvár stráca svoje kontúry a vznikajú prvé vrásky,“ vysvetlila Veronika Boťanská, ktorú sme privítali v Dámskom klube.

Kedy a ako aplikovať kolagén?

Ako uviedla Veronika Boťanská, prípravky s kolagénom si môžete aplikovať ráno aj večer, no základom je dôkladne vyčistená pleť.

Skin care - Kolagén.png

Postup, ako správne nanášať kolagén, je celkom jednoduchý. Na pleť si naneste menšie množstvo prípravku a prstami ho jemne vklepte do pokožky:

Začíname čelom, potom očné okolie, následne ústne kontúry.“

Po aplikácii kolagénu môžete pokračovať vo svojej bežnej pleťovej rutine. Ak chcete dopriať pleti maximum výživy, siahnite po doplnkových prípravkoch s vitamínmi či ďalšími účinnými látkami.

Pleť môžeme „nabombovať“ rôznymi vitamínmi. Napríklad vitamín C je veľmi dôležitý pre pleť, takže po vstrebaní kolagénu môžeme aplikovať aj vitamín C. Alebo môžeme naniesť iba denný krém,“ vysvetlila Boťanská.

Na záver dodala, že pri starostlivosti o pleť je veľmi dôležité nezabúdať ani na oblasť krku a dekoltu. Na aplikáciu kozmetických prípravkov môžete použiť aj kameň Gua Sha, ktorý pleť zbaví toxínov.

Ak si chcete pozrieť celý postup, ako aplikovať prípravky s kolagénom, navštívte náš archív a pustite si celú epizódu relácie Dámsky klub.

V tej sme sa porozprávali aj o liečbe kŕčových žíl, cukrovke u psov, pozreli sa na bavlnené vreckovky či štýlové kočíky.

Na premiérové časti obľúbenej relácie sa môžete tešiť každý pracovný deň o 12:20 hod. na Jednotke.

FOTO: Unsplash a Pexels

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia