Úvod Novinky Zaujímavosti
6 tipov pre Ježiška na vianočné darčeky pre deti
6 tipov pre Ježiška na vianočné darčeky pre deti

6 tipov pre Ježiška na vianočné darčeky pre deti

Inšpirujte sa tipmi na darčeky pre malých aj veľkých a podarujte zmysluplný darček, ktorý poteší.

Obchody sú plné farebných a nablýskaných hračiek, ktoré však častokrát upadnú do zabudnutia a nik sa s nimi nehrá. Chcete dieťaťu urobiť skutočnú radosť? Darujte darček, ktorý neskončí odložený na poličke alebo v krabici.

Detské izbičky neraz praskajú vo švíkoch a deti si tak nevedia vybrať, s čím sa hrať. Preto sme pre vás pripravili tipy na darčeky s pridanou hodnotou, ktoré sa nestratia ani u detí, ktoré majú všetko.

1. Knižka pod každý stromček

Aké by to boli Vianoce, ak by pod stromčekom chýbala skvelá knižka? Pútavá knižka poteší malých i veľkých, chlapcov aj dievčatká.

Najmenších iste poteší nafukovacie leporelo, interaktívna knižka alebo rozprávková kniha so zvukom. Starším deťom urobí radosť rozprávková kniha s nádhernými ilustráciami, akou je napríklad novinka Mimi a Líza. Viac skvelých kníh pre deti nájdete aj na našom e-shope, ktorý je plný originálnych darčekov.

2. Hračky, ktoré rozvíjajú

Didaktické hračky, ktoré zabavia celú rodinu, sú perfektným darčekom pre každé malé dieťa. Takýto druh hier je nielen zábavný, ale aj podnetný. Deti sa pri hraní naučia množstvo nových zručností a schopností.

Výhodou didaktických hier je ich univerzálnosť a takmer žiadne vekové obmedzenie. S jednou hrou sa zahrajú malé aj väčšie deti. Didaktické hračky sa zameriavajú nielen na podporu kreativity, ale rozvíjajú aj logiku a predstavivosť.

3. Všetko pre malého umelca

Či už hľadáte darček pre 5-ročnú výmyselníčku, alebo pre 10-ročnú výtvarníčku, s balíčkom na kreatívne vyrábanie nič nepokazíte. Plastelíny, farby, štetce, papiere či plátna na maľovanie vykúzlia úsmev na každej detskej tváričke.

Vianočné darčeky pre deti.png

4. Drevená klasika je štýlová

Plastové stavebnice sú obľúbené v každej detskej izbe, no ak raz vyskúšate kocky a hračky z dreva, nebudete kupovať už nič iné. Drevená klasika sa dostáva do popredia a je stále obľúbenejšia.

Ak vaše dieťa túži po sade náradia či vlastnej kuchynke, zabudnite na plastové imitácie a siahnite po dizajnovom drevenom výrobku, ktorý bude vyzerať skvelo aj vo vašej domácnosti.

5. Pre školákov aj školáčky

Máte doma malého školáka alebo školáčku? V tom prípade im môžete darovať kvalitnú školskú tašku, pekné školské potreby alebo čokoľvek, čo im spríjemní učenie v škole či doma.

Praktickým darčekom bude lampička do detskej izby alebo ergonomická stolička pre zdravé sedenie. Milovník poriadku zase ocení organizér na papiere, perá či inú pomôcku na pracovný stôl.

Drahším darčekom je elektronika, ktorá dnes patrí k školskému životu mnohých detí. Distančné vzdelávanie pripútalo deti k monitorom, vhodným darčekom sú preto aj okuliare chrániace oči pred modrým svetlom.

Ak si pod stromčekom nájdu nový smartfón alebo notebook, nezabudnite si spoločne nastaviť pravidlá a hrancie.

7. Kúzlo Vianoc s rozprávkami

Ani vy si neviete predstaviť Vianoce bez najobľúbenejších rozprávok? Najkrajším darčekom pre celú rodinu bude spoločný čas a oddych.

Vezmite si koláčiky, uvarte horúci čaj alebo čokoládu, pohodlne sa usaďte a užite si spoločné chvíle. Adaptácia detskej klasiky Údolie Muminovcov vtiahne do deja nielen deti, ale aj rodičov, rodinka Websterovcov zabaví celú rodinu.


Počas vianočných sviatkov sa môžete tešiť na obľúbené programy pre celú rodinu. Na Jednotke nebude chýbať milovaná klasika, krásne princezné ani československé poklady.


Na Dvojke sa môžete tešiť na sviatočný Večerníček aj zaujímavé premiéry.


Trojka ponúkne množstvo zábavy či archívnych klenotov pre malých aj veľkých.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


FOTO: Unsplash a Pexels

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia