Úvod Novinky Zaujímavosti
Slováci sa radovali trikrát, jeden gól však nemohol platiť
Slováci sa radovali trikrát, jeden gól však nemohol platiť

Slováci sa radovali trikrát, jeden gól však nemohol platiť

Slovenskí hokejisti do 20 rokov vstúpili do juniorského šampionátu tesnou prehrou s USA 2:3.

Zápas mal tri rôzne dejstvá, kým v prvom sa našim mladíkom nedarilo prekonať obranu súpera, v druhom dejstve mal duel pod kontrolou favorit, keď našich prestrieľal 22:2.

Aj preto vstupovali slovenskí reprezentanti do tretej tretiny za stavu 0:3. Posledná časť však už bola z nášho pohľadu oveľa lepšia, no do siete súpera sa podarilo zverencom Ivana Feneša vsietiť len dva góly.

Pri troche šťastia sa mohla ujať aj strela Maxima Štrbáka, ktorú sklepol za chrbát amerického brankára Dalibor Dvorský. Pre vysokú hru hokejkou však tento gól nemohol platiť.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Myslím si, že sme začali dobre, mali sme nejaké šance, potom dve presilovky. My sme ich nepremenili a oni hej.“

„Tento zápas ukázal, aké dôležité sú presilovky a ich využívanie,“ povedal po zápase dvojgólový strelec Slovenska Martin Chromiak.

V hľadisku sa fandilo aj Slovákom

Napriek tomu Slováci zanechali v úvodnom súboji sympatický dojem, čo ocenili aj diváci. V hľadisku mali naši hokejisti početnú skupinu priaznivcov, ktorých bolo aj často počuť.

„Je perfektné, keď máte takúto podporu, dodáva nám to viac energie,“ povedal pre akreditované médiá Šimon Latkóczy, ktorý zaznamenal 39 úspešných zákrokov.

„Robili sme, čo sme mohli, ale nefungovalo to. Mať však za sebou našich fanúšikov je úžasné, verím, že to tak ostane aj naďalej,“ dodal slovenský brankár.

Našich teraz čaká ďalší zápas už v utorok ráno nášho času proti Švédsku. Severania majú za sebou takisto jeden zápas, v ktorom zdolali Rusko 6:3.

Slovenskí hokejisti sa na juniorskom šampionáte naposledy stretli s „Troma korunkami“ pred dvoma rokmi a zo zápasu odchádzali s vysokou prehrou 2:6.

Ako sa im bude dariť tentokrát, môžete sledovať v priamom prenose na obrazovkách RTVS na novej televízii :ŠPORT. Duel štartuje od 3:30 hod., ktorý vysielame aj online na webe rtvs.sk.

FOTO:TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia