Úvod Novinky Zaujímavosti
Žŕdky a obrovský tlak, Slováci zatlačili talenty Švédska do hlbokej defenzívy
Žŕdky a obrovský tlak, Slováci zatlačili talenty Švédska do hlbokej defenzívy

Žŕdky a obrovský tlak, Slováci zatlačili talenty Švédska do hlbokej defenzívy

Slovensko prestrieľalo svojho druhého súpera na MS v hokeji do 20 rokov v pomere 48:27. Na góly to však nestačilo.

Obrovský tlak vyvinuli slovenskí hráči v zápase so Švédskom v tretej časti hry, keď sa v presilovke bez brankára v šestici snažili prekonať Jespera Wallstedta.

Udialo sa tak v 51. minúte zápasu, kedy naši hokejisti prehrávali 0:2 a snažili sa o kontaktný gól. Ani táto situácia však nepriniesla slovenský gól.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Po vylúčení Stenmana dokonca hrali naši presilovku 6 na 3, v početnej výhode sa nasťahovali pred Wallstedta, no ten zneškodnil všetky Chromiakove delovky, pri jednej mu pomohla konštrukcia bránky.

Išlo už o tretiu žŕdku našich, keď ešte predtým mali Slováci výhodu 5 min. presilovky za atak švédskeho hráča na hlavu Šimona Nemca. Ani dlhú presilovku však Slováci nevyužili, Wallstedt si poradil s pokusom Jedličku a pri strele Demeka sa rozozvučala žŕdka.

Slovenskú smolu v koncovke dokumentovala 46. min, keď Slafkovský v ďalšej šanci opečiatkoval žŕdku.

Slovensko napokon dostalo aj tretí gól, keď v úplnom závere poslal puk do prázdnej bránky Ljungman.

Prehra našich mrzela

Slovenských hráčov táto prehra veľmi škrela, čo bolo cítiť aj na pozápasovej tlačovej konferencii.

„Chýbalo nám šťastie, nič iné. Mali sme takmer 50 striel. Vypracovali sme si množstvo šancí, švédsky brankár bol však neskutočný. Musíme premieňať šance, potom budeme vyhrávať zápasy,“ vravel po stretnutí Juraj Slafkovský.

Podobné pocity mal po zápase aj Samuel Kňažko, ktorý povedal, že Slovensko bolo v zápase so Švédskom lepším mužstvom.

„Ukázali sme, že na tomto turnaji s nami treba počítať. Snažili sme sa čo najviac strieľať, my obrancovia i útočníci, priama strela však ich brankára neohrozila, bolo treba sa viac postaviť pred súperovu bránku. Nikoho nebude zaujímať, že sme vyslali takmer 50 striel, hrá na góly,“ dodal slovenský obranca.

Ďalší zápas čaká na našich v stredu 29.12. V prijateľnom čase o 22:30 SEČ sa tentokrát stretnú s Ruskom. Duel opäť budete môcť sledovať v priamom prenose na stanici :ŠPORT a tiež online na webe rtvs.sk.

Podrobné informácie zo šampionátu ponúkneme aj v spravodajských blokoch v rámci relácie Góly-body-sekundy či Špotžurnálu vo vysielaní Rádia Slovensko.

FOTO: TASR ilustračné

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia