Úvod Novinky Zaujímavosti
Petra Vlhová cíti pohodu. Jej nový tréner však prináša švajčiarske zásady
Petra Vlhová cíti pohodu. Jej nový tréner však prináša švajčiarske zásady

Petra Vlhová cíti pohodu. Jej nový tréner však prináša švajčiarske zásady

Hoci Petra Vlhová absolvuje v aktuálnom ročníku SP v zjazdovom lyžovaní menej pretekov, ona i celý tím trávi mimo domova viac času.

Po zisku veľkého krištáľového glóbusu sa Petra Vlhová rozhodla sústrediť viac na olympiádu. Aj preto v rámci tohtoročného programu SP vynechala už osem pretekov.

„Napriek tomu, že štartujeme menej ako pred rokom, nie som viac doma. Práve naopak,“ povedal v exkluzívnom rozhovore pre RTVS asistent trénera v tíme Petry Vlhovej Matej Gemza.

Vlhová sa viac usmieva

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dôvodom je náročnosť tréningového programu, ktorý vyžaduje aj jej nový tréner Mauro Pini. Ten nahradil pred štartom aktuálneho ročníka Taliana Livia Magoniho.

Tento krok vyvolal spočiatku rôzne reakcie, no Petra Vlhová sa vraj teraz viac usmieva.

„Je pravda, že Petra je spokojnejšia. Pravdepodobne na to vplýva aj zmena trénera, ale aj doplnenie tímu, nakoľko má pri sebe Ivanu Gašparek (fyzioterapeutka). Ženu, ktorá je k nej bližšie ako my tréneri muži,“ myslí si Matej Gemza.

„Peťa sa však aj vyvíja a dospieva. Všetky tieto aspekty majú vplyv na to, že je pokojná a v pohode,“ dodal lyžiarsky odborník.

Mauro Pini je pedant

Príchodom nového trénera do tímu Petry Vlhovej však neznamená pre našu pretekárku automaticky úvľavy z nastaveného režimu. Mauro Pini je totiž precízny ako švajčiarske hodinky a má svoje zásady.

„Myslím, že obaja sú tréneri vysokej kvality. Mauro Pini je o niečo povahovo pokojnejší. Nie je taký temperamentný. Napriek tomu, to, čo sa musí spraviť, tak sa aj urobí. Vyžaduje presnosť a dochvíľnosť,“ prezradil Matej Gemza.

Hoci odchod Livia Magoniho mnohí spájali so stresujúcimi podmienkami pre Petru Vlhovú, Matej Gemza to tak nevidí.

„Nehovorím, že atmosféra bola zlá aj v minulosti, až na niektoré veci, ktoré nastali minulý rok. Aj pred rokom sme sa však vedeli smiať,“ dodal n záver 44-ročný rodák z Kežmarku.

Priebežné celkové poradie SP 2021/22:

  1. Mikaela Shiffrinová 866 bodov
  2. Petra Vlhová 831
  3. Sofia Goggiová 657

Pokiaľ si chcete pozrieť celý rozhovor s asistentom trénera Petry Vlhovej, môžete tak urobiť na oficiálnej Facebookovej stránke televízie :ŠPORT.

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako sa cítia súperky Petry Vlhovej na svahu, pozrite si záznam priameho prenosu z Lienzu, v rámci ktorého vyspovedala spolukomentátorka Veronika Velez-Zuzulová popredné lyžiarky na čele s Federicou Brinoneovou či Sarou Hectorovou.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia