Úvod Novinky Zaujímavosti
Slovensko na olympiáde v Pekingu. Pozrite si program našich hokejistov
Slovensko na olympiáde v Pekingu. Pozrite si program našich hokejistov

Slovensko na olympiáde v Pekingu. Pozrite si program našich hokejistov

Slovenskí hokejisti poznajú rozpis zápasov mužského turnaja v hokeji. Pozrite sa, kedy hrajú naši.

Účinkovanie slovenských hokejistov na olympiáde bude opäť pútať veľkú pozornosť fanúšikov. Preto prinášame kompletný rozpis zápasov Slovenska na ZOH v Pekingu 2022.

Slovenskí hokejisti sú nasadení v mužskom turnaji do C-skupiny, v ktorej účinkujú spolu s Fínskom, Švédskom a Lotyšskom.

Zverenci Craiga Ramasyho sa najprv stretnú 10. februára o 09:40 SEČ s Fínskom v National Indoor Stadium s kapacitou 18-tisíc divákov.

Druhý zápas čaká našich hráčov už na druhý deň, keď 11. februára nastúpia o 09:40 SEČ proti Švédsku, tentokrát vo Wukesong Sports Centre. Účinkovanie v základnej skupine napokon uzavrú súbojom s Lotyšskom 13. februára o 05:10 SEČ, opäť v National Indoor Stadium.

Program Slovenska na ZOH

  • 10.2. (štvrtok) Slovensko – Fínsko 2:6 sledovali sme ONLINE
  • 11.2. (piatok) Slovensko – Švédsko 1:4 sledovali sme ONLINE
  • 13.2. (nedeľa) Slovensko – Lotyšsko 5:2 sledovali sme ONLINE
  • 15.2. (utorok) Slovensko – Nemecko (osemfinále) 4:0 sledovali sme ONLINE
  • 16.2. (streda) Slovensko – USA (štvrťfinále) 3:2 po sn sledovali sme ONLINE
  • 18.2. (piatok) Slovensko – Fínsko (semifinále) 0:2 sledovali sme ONLINE
  • 19.2. (sobota) Slovensko – Švédsko (zápas o bronz) 4:0 sledovali sme ONLINE

Všetky zápasy budeme vysielať aj na štvrtom televíznom okruhu :ŠPORT v priamych prenosoch. Každý zápas bude možné sledovať aj online na webe rtvs.sk i prostredníctvom našej mobilnej aplikácie.

Kompletné výsledky a tabuľky mužského hokejového turnaja nájdete aj na našej podstránke k ZOH v Pekingu.

Nominácia Slovenska na hokejový turnaj

Hokejový turnaj mužov sa mal konať aj s hráčmi NHL. Najlepšia hokejová liga sveta sa však pre pretrvávajúcu pandémiu koronavírusu, rozhodla na turnaj svojich hráčov nepustiť.

Aj preto sa nominácia hokejového tímu musela v priebehu mesiacov meniť. Napokon náš tím stavil na známe mená, ktoré dopĺňajú mladé talenty Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Samuel Kňažko.

Nominácia

brankári: Patrik Rybár, Branislav Konrád, Matej Tomek
obrancovia: Marek Ďaloga, Martin Marinčin, Peter Čerešňák, Mário Grman, Michal Čajkovský, Martin Gernát, Šimon Nemec, Samuel Kňažko
útočníci: Libor Hudáček, Miloš Kelemen, Michal Krištof, Marko Daňo, Miloš Roman, Juraj Slafkovský, Tomáš Jurčo, Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Kristián Pospíšil, Samuel Takáč, Pavol Regenda, Adrián Holešinský, Peter Zuzin

Obranca Kňažko hrá v zámorskej WHL a keďže má podpísanú zmluvu s Columbusom, musel generálny manažér tímu Miroslav Šatan riešiť jeho nomináciu dlhšie.

„Komunikoval som s generálnym manažérom Jarmom Kekäläinenom. Samo má zmluvu v NHL, ale hrá vo WHL a v Columbuse jeho účasť podporili. Čakali sme ako to dopadne, Samo bol aj preto posledný hráč na zozname,“ povedal Šatan.

Formát hokejového turnaja

Dejiskom mužského hokejového turnaja budú Národný halový štadión (Natioanl Indoor Stadium) a Wukesong (Wukesong Sports Centre).

Mužstvá sú rozdelené do troch štvorčlenných skupín. Formát turnaja zabezpečuje postup všetkým účastníkom. Do štvrťfinále však postupujú len víťazi skupín a najlepší tím z druhého miesta.

Zvyšné mužstvá hrajú kvalifikáciu o postup do play-off, kam sa dostanú zvyšné štyri tímy. Postupujúci zo štvrťfinále si následne zahrajú o medaily.

Mužský hokejový turnaj začína 9. februára a vyvrcholí zápasom o zlato 20. februára.

Podrobné spravodajstvo o našich hokejsitoch budeme prinášať v našich reláciách Góly-body-sekundy a Športžurnál a žívé prenosy zo všetkých zápasov ponúkneme aj v Rádiu Slovensko.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia