Fašiangy sú od nepamäti obdobím zábavy, radosti a hodovania. Na stoloch našich babičiek nesmeli chýbať voňavé šišky s lekvárom, fánky či pagáče. Urobte si doma hody aj vy.
V obľúbenej relácii Tajomstvo mojej kuchyne sme privítali šikovnú cukrárku Raziju Trnačevič, ktorá predstavila recept na tradičné šišky s netradičnou polevou. Majsterka bezlepkového pečenia Betka Švorcová zasa pripravila šišky bez lepku.
Šišky so slaným karamelom a jahodovou penou
Dostali ste chuť na klasické šišky, no už vás nebaví čokoládová poleva či lekvárová plnka? Vyskúšajte tento originálny recept Razije Trnačevič.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Skúsená cukrárka si vzala do parády tradičné šišky, ktoré ozdobila slaným karamelom a penou z mrazených jahôd.
Razija tiež prezradila, čo je pri príprave slaného karamelu dôležité, aby bol jemný a lahodný.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Bezlepkové šišky s čokoládou
Alžbeta Švorcová je skutočnou odborníčkou na bezlepkové recepty. Na jej vynikajúcich šiškách si pochutia nielen ľudia citliví na lepok, ale všetci, ktorí milujú sladké.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To, že ide o šišky z bezlepkovej múky, by ste zrejme neuhádli. Ako sa priznal Robo Papp, po ochutnaní Betkinej šišky nepocítil žiaden rozdiel.
Oba recepty na chutné šišky nájdete v našom archíve, kde si celú reláciu môžete pozrieť bez reklamy.
V najnovšej časti relácie Tajomstvo mojej kuchyne sa okrem receptov na šišky môžete inšpirovať aj receptom Gaba Kocáka, ktorý pripravil cestoviny plnené paštrnákom.
FOTO: Facebook / Tajomstvo mojej kuchyne