Úvod Novinky Zaujímavosti
Lintner o ZOH Peking 2022: Čo hráčom lezie na nervy?
Lintner o ZOH Peking 2022: Čo hráčom lezie na nervy?

Lintner o ZOH Peking 2022: Čo hráčom lezie na nervy?

Počas ZOH ponúkne RTVS nové epizódy relácie Citronáda, jej moderátor Richard Lintner sa podelil o názory na reprezentáciu Slovenska.

Hokejistov Slovenska čaká 10. februára proti Fínsku prvý zápas na zimných olympijských hrách. Podujatie môžu fanúšikovia sledovať exkluzívne vďaka RTVS na okruhu :ŠPORT a divákov čaká aj desať vydaní relácie Citronáda.

Bývalý reprezentačný obranca ukončil hokejovú kariéru pred rokmi, odvtedy komentoval prenosy, šéfoval hokejovej lige. Teraz bude moderovať pravidelnú reláciu, ktorá ponúkne iný pohľad na dianie v Pekingu.

citron.jpg

Ako vidí nomináciu Craiga Ramsayho a Miroslava Šatana? Fanúšikom v nej chýbali napríklad Róbert Lantoši alebo Martin Bakoš, ktorý hráva pravidelne v KHL.

„Nedá sa vybrať osem ľavých krídel len preto, v akej lige hrajú. Preto sa fanúšikom môže z tohto pohľadu zdať absencia niektorých hráčov prekvapujúca,“ reagoval Lintner, ktorý má na konte 105 reprezentačných zápasov.

Priznal, že momentálne sa mu v tíme zdá nejasná úloha Petra Zuzina z domácej ligy. „Je to asi preto, že som sa ešte nikoho na to neopýtal,“ zasmial sa 44-ročný exhokejista prezývaný Citrón. „Výber vyzerá dobre, len mi tam trošku chýbajú jeden-dvaja útočníci so skúsenosťami a s obrannými kvalitami typu Dávid Bondra. Tím by bol menej zraniteľný. Inak sa mi ten tím a jeho DNA pozdávajú."

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hokejový turnaj na ZOH v Pekingu silno poznačí neúčasť hráčov zo zámorskej NHL. Oficiálnym dôvodom ich druhej olympijskej absencie po sebe je pandémia covid-19. Lintner však za tým vidí peniaze.

„Bavíme sa o profi športe. Ak niekto povie, že za zásadnými rozhodnutiami sú nakoniec aj peniaze, tak sa na tom skvele bavím. Veď to je úplne jasné, že sú v hre peniaze. Je to pre mňa také prekvapujúce, ako keby niekto prezradil, že v Afrike je teplo a na Antarktíde zima. Biznis je predsa podstata profi športu. Pandémia akurát komplikuje situáciu,“ opísal.

Moderátor relácie Citronáda dodal, že neustále pandemické opatrenia a prísna karanténa v Pekingu hráčom poriadne lezú na nervy.

A jeho tip, ako sa bude dariť slovenskému výberu kanadského trénera Craiga Ramsayho? „Prvé dva zápasy prehráme, ale skončíme celkovo na štvrtom mieste. Dúfam, že sa mýlim a získame medailu.“

Počas zimných olympijských hier v Pekingu sa diváci môžu tešiť na 10 epizód obľúbenej talkšou Richarda Lintnera. Od 7. do 20. februára ich RTVS odvysiela vždy naživo po 20.45 h na :ŠPORT hneď po olympijskom sumári dňa.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia