Úvod Novinky Zaujímavosti
Recept na valentínsku večeru: Viedenská roštenka ako z rakúsko-uhorskej kuchyne
Recept na valentínsku večeru: Viedenská roštenka ako z rakúsko-uhorskej kuchyne

Recept na valentínsku večeru: Viedenská roštenka ako z rakúsko-uhorskej kuchyne

Pripravte si doma Wiener Zwiebelrostbraten podľa receptu z Tajomstvo mojej kuchyne.

Nedeľa na Jednotke už tradične patrí obľúbenej kulinárskej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Tentokrát si šéfkuchár Gabo Kocák pripravil pre televíznych divákov naozaj výnimočný recept.

Gabo spoločne s Katkou Brychtovou pripravil na jazyku sa rozplývajúcu roštenku s domácimi knedličkami a pečenou cibuľkou. Hoci je recept naozaj jednoduchý, výsledok na tanieri vás príjemne prekvapí.

Tajomstvo mojej kuchyne - roštenka recept.jpg

Ak stále rozmýšľate, čím prekvapiť svoju polovičku na Valentína, môžete jej pripraviť túto dokonalú večeru.

Knedľa zo sendvičového chleba, vajíčok a smotany je vlastný recept šéfkuchára. Ako prezradil, recept vznikol vďaka náhode.

Keď som pracoval v Rakúsku, tak nám s kolegom došli knedle. A teraz, že čo budeme? My nemôžme povedať, že nám došli knedle. Tak sme to rýchlo nejako zbúchali a vyšlo to,“ pochválil sa nápaditý kuchár.

Pri príprave roštenky je dôležité, aby bolo mäsko dôkladne naklepané. O to sa postarala šikovná moderátorka Katka. Tenučké mäso Gabo následne obalil v múke a zľahka osmažil na masle.

Výpek z mäsa a masla neskôr využil na prípravu omáčky. K maslovému výpeku pridal cibuľku, mletú papriku, štipku soli a napokon prilial vývar. Do rozvoniavajúcej omáčky vložil mäsko a nechal ho dusiť.

Oškvarková nátierka - Tajomstvo mojej kuchyne.jpg

Počas toho, ako Gabo dusil roštenku, Katka pripravila extrémne rýchlu a chutnú oškvarkovú nátierku. Ak vás prekvapila nečakaná návšteva, jej skvelý recept iste oceníte.

Zaujali vás recepty Gaba Kocáka a Katky Brychtovej? Celý postup prípravy lahodnej roštenky aj rýchlej oškvarkovej nátierky nájdete v online archíve RTVS, kde si môžete pozrieť všetky odvysielané časti zadarmo a bez reklamy.

Nezmeškajte ďalšiu časť relácie Tajomstvo mojej kuchyne, ktorú vysielame v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke. Reláciu môžete sledovať aj online.

FOTO: Facebook / Tajomstvo mojej kuchyne

25 50 75 90

Galéria

Tajomstvo mojej kuchyne - roštenka recept.jpg Tajomstvo mojej kuchyne - roštenka recept.jpg Oškvarková nátierka - Tajomstvo mojej kuchyne.jpg Tajomstvo mojej kuchyne - Viedenská roštenka.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia