V nedeľu sme v relácii Tajomstvo mojej kuchyne privítali víťaza prvej série šou Pečie celé Slovensko Miňa Macuľu, ktorý spolu s Katkou Brychtovou pripravil lahodný čučoriedkový dezert.
Skúsený pekár hneď v úvode upozornil, že pri pečení koláčov je najdôležitejšia trpezlivosť:
„Pri pečení treba byť trpezlivý, lebo nič neuponáhľate. Iba sa vám to môže nevydariť, a potom budete musieť piecť odznova,“ vysvetlil usmievavý pekár.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Kým sa piekol korpus, Miňo s Katkou pripravovali krémovú plnku s pudingom. Miňo na plnku použil zavárané čučoriedky, no vy môžete použiť akékoľvek obľúbené ovocie.
Ak máte radi marhule, kľudne použite zavárané marhule. „Nakrájajte ich na malé kúsky a bude marhuľový dezert.“
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Akonáhle bol korpus upečený a vychladený, Miňo ho potrel fialovou plnkou a dal stuhnúť. Na stuhnutú plnku následne vylial polevu z bielej čokolády. Nakrájaný dezert Miňo na záver ozdobil čerstvými čučoriedkami.
Želáme vám dobrú chuť!
Celú epizódu relácie Tajomstvo mojej kuchyne nájdete v archíve RTVS, kde si ju môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy. Premiérovú časť vysielame vždy v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a online na webe RTVS.
Každú marcovú nedeľu sa môžete tešiť na sympatickú herečku Evu Pavlíkovú, ktorá po boku Gaba Kocáka predvedie svoje kulinárske umenie.
FOTO: RTVS