Úvod Novinky Zaujímavosti
Šéf spravodajstva a publicistiky RTVS končí vo funkcii
Šéf spravodajstva a publicistiky RTVS končí vo funkcii

Šéf spravodajstva a publicistiky RTVS končí vo funkcii

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník dnes prijal žiadosť o ukončenie pracovného pomeru od riaditeľa sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahrama Chuguryana.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník prijal vo štvrtok 24. februára žiadosť o ukončenie pracovného pomeru od riaditeľa sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahrama Chuguryana.

Vedením sekcie bude dočasne poverený riaditeľ sekcie národnostného vysielania Attila Lovász.

„Rešpektujem rozhodnutie Vahrama Chuguryana. Ďakujem mu za prácu a nasadenie venované spravodajstvu a publicistike RTVS a výsledky, ktoré spravodajstvo RTVS dosiahlo v rámci sledovanosti aj v prieskumoch dôveryhodnosti počas jeho pôsobenia. Zároveň mu želám veľa úspechov v jeho ďalšej profesionálnej kariére,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

„Bolo mi nesmiernou cťou spolupracovať s takými profesionálmi, akých dnes máme v oboch redakciách spravodajstva RTVS - v rozhlase aj v televízii. Ďakujem celému takmer 400-člennému tímu za skvelú prácu, profesionalitu, tímovosť, empatiu a ľudskosť, ktorú dennodenne prejavujú navzájom a voči našim poslucháčom a divákom.
Za takmer štyri roky sa spravodajstvo RTVS podľa štúdií a prieskumov stalo najobjektívnejším a najdôveryhodnejším spravodajstvom na Slovensku. Obrovské poďakovanie patrí aj všetkým poslucháčom a divákom za dôveru, ktorú denne prejavujú spravodajstvu RTVS,“
vyjadril sa Vahram Chuguryan.

Prioritou RTVS je zachovať plynulý chod sekcie spravodajstva a publicistiky, aby z pozície verejnoprávneho vysielateľa poskytovala verejnosti komplexný informačný servis, a to zvlášť v kontexte aktuálnych udalostí. Sekciu spravodajstva a publicistiky dočasne povedie Attila Lovász, ktorý je v súčasnosti riaditeľom sekcie národnostného vysielania RTVS.

Attila Lovász patrí medzi najskúsenejších novinárov v RTVS. Má dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v oblasti médií na pozíciách redaktora (Új Szó, ČTK, SME, Práca, Rádio Slobodná Európa) aj šéfredaktora (Új Szó, Vasárnap).

Okrem toho pôsobil aj ako poradca prezidenta pre regionálne vysielanie a vedúci rozhlasovej stanice MR6 maďarského verejnoprávneho rozhlasu a aj ako poradca generálnej riaditeľky pre národnostné vysielanie v Slovenskom rozhlase. Od roku 2011 riadi národnostné vysielanie v RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia