Šéfkuchár Miroslav Spodniak si pre diváčky Dámskeho klubu pripravil tri originálne recepty, v ktorých hrá hlavnú rolu obľúbená špargľa.
Táto sezónna pochúťka je plná vitamínov, obsahuje minimum kalórií a je bohatým zdrojom vlákniny. Pre svoje priaznivé účinky na ľudské zdravie a skvelú chuť sa špargľa už od nepamäti teší veľkej obľube.
Originálne a rýchle špeciality
Medzi najznámejšie druhy špargle patrí špargľa biela a zelená. Ako prezradil Miroslav Spodniak, obe farebné variácie pochádzajú z jednej rastliny, líšia sa však spôsobmi pestovania.
Biela špargľa rastie ukrytá pred slnkom, zelená je vystavená slnečným lúčom, vďaka ktorým získava svoju typickú farbu.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Šéfkuchár využil na prípravu všetkých troch receptov zelenú špargľu, pretože má výraznejšiu chuť. Biela špargľa je podľa neho vhodná na prípravu polievok či zapekaných jedál.
Skúsený šéfkuchár pripravil v kuchyni Dámskeho klubu tri vynikajúce špeciality:
- Quesadillu so špargľou a hovädzím mäsom – mexické pouličné jedlo podávané v tortille
- Pappardelle so špargľou, krevetami, citrónom a medvedím cesnakom – talianske cestoviny
- Lososový tatarák so špargľou – lahôdka pre milovníkov rýb
Celú epizódu Dámskeho klubu vrátane všetkých troch receptov nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklám.
Obľúbenú reláciu ponúkame v premiére každý pracovný deň od 12:25 hod. na Jednotke a live na webe RTVS.
FOTO: Facebook / Dámsky klub a Unsplash