Úvod Novinky Zaujímavosti
3 plus 1 tip na výlety pre dobrodruhov aj víkendových turistov
3 plus 1 tip na výlety pre dobrodruhov aj víkendových turistov

3 plus 1 tip na výlety pre dobrodruhov aj víkendových turistov

Túžite po akcii alebo pasívnom relaxe? Inšpirujte sa tipmi na dovolenku na Slovensku.

Plno miest, ktoré sa oplatí navštíviť, sa nachádza aj u nás. Slovensko je všeobecne známe svojou nádhernou a pestrou prírodou.

Ak však chcete ísť na pokojnejšie alebo naopak kultúrne miesta, máme niečo pre vás.

Tuhársky kras, už ste o ňom počuli?

Výhliadka nad obcou Tuhár

Jedna z turistických oblastí sa nachádza pri obci Tuhár. Okolie nezdobia len polia a lesy, ale aj jaskyňa a sopečné pohorie. Ak sa vyberiete rôznymi trasami, môžete nájsť plno miest na obdiv a na relax.

Náučný turistický chodník Tuhár – Bralo vás zavedie priamo k Jaskyni pod Bralcami. Vznikla sopečnou činnosťou a nachádzajú sa pri nej rôzne kamenné útvary, ktoré by mali byť sprístupnené verejnosti už v novembri.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Terén je tu neprístupný a pomerne nebezpečný, hlavne keď prší alebo je ešte sneh. V spolupráci s obecným zastupiteľstvom a pánom starostom sme sa rozhodli urobiť tu reťazové zábrany, aby bol prístup bezpečnejší,“ pozval v relácii Televíkend Marián Martinský.

Horolezectvo na Horehroní

Aj tento rok môžete liezť na Driekyňskú skalu pri Slovenskej Ľupči. Má síce len 25 metrov, ale aj napriek tomu preverí vaše lezecké schopnosti.

Aj ak ste začiatočníci, môžete byť súčasťou tohto zážitku aj s odporúčaným doprovodom.

Ak nechcete ostať, môžete sa vybrať ďalej po Ľupči elektrickou kolobežkou. Dostanete sa napríklad na Ľupčiansky hrad.

Botanická záhrada - veľa v jednom

Botanická záhrada v Banskej Štiavnici

Ak hľadáte miesto ideálne na relax, ale nechcete sa nachodiť ako pri túre, máme pre vás riešenie.

V Banskej Štiavnici si môžete oddýchnuť v miestnej botanickej záhrade. Budete obklopení samotnou prírodou z rôznych kútov Slovenska, ale aj zo zahraničia.

„Vznik botanickej záhrady súvisí so vznikom inštitútu pri Baníckej akadémii v roku 1812 s osobou prvého profesora lesníctva. Bol ním profesor Wilkens.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Myšlienku vzniku botanickej záhrady po ňom ďalej prebral profesor Rudolf Feistmantel, ktorý vysadil prvých 57 druhov drevín z rôznych oblastí sveta, ktoré pochádzali z botanických záhrad v Luxembursku a zo záhrad baróna,“ povedala v relácii Televíkend pedagogička Katarína Gáliková.

Viac informácií o tipoch na výlety môžete nájsť v archíve relácií Televíkend, Cyklopotulky, Slovensko v obrazoch či v zábavno cestovateľskej šou S úsmevom po Slovensku.

25 50 75 90
Text: Katarína Turanová; FOTO: TASR, Obec Tuhár

Živé vysielanie ??:??

Televízia