Úvod Novinky Zaujímavosti
Dovolenka s deťmi a na Slovensku: Niekoľko tipov na skvelé výlety
Dovolenka s deťmi a na Slovensku: Niekoľko tipov na skvelé výlety

Dovolenka s deťmi a na Slovensku: Niekoľko tipov na skvelé výlety

Ukážte deťom prírodu, doprajte si adrenalín, zažite dobrodružstvá.

Dlhé letné dni sú ako stvorené na výlety s deťmi. Kam sa na Slovensku vybrať, aby si odniesli zážitky nielen deti, ale aj vy?

Príroda na dotyk

Výlet s deťmi do prírody môže mať hneď iný rozmer, ak zavítate na nasledujúce miesta:

  • Farm & Camping Lazy – malý raj neďaleko dediny Cerovo, kde môžete na vlastné oči vidieť, ako žijú ovce aj kozy. Popritom môžete kempovať priamo na farme, starať sa o zvieratká a oddychovať.
  • Eko Park Piešťany – viac exotiky zažijete s deťmi, ak sa vyberiete na výlet do tejto netradičnej piešťanskej zoo. Nájdete v nej viac ako 170 zvierat z rôznych kútov sveta, ku ktorým sa dostanete veľmi blízko.

Deti kŕmia sysle na Muránskej planine.jpg

  • Sysle na Muránskej planine – Sysľovisko by malo byť cieľom vášho výlety s deťmi, ak budete v okolí Muránskej planiny. Lúka plná milučkých a prítulných sysľov spraví výlet nezabudnuteľným.

Rozprávkové krajiny

Najkrajší výlet pre deti je predsa ten do rozprávky. Na týchto miestach Slovenska sa ocitnete v kúzelnom svete.

Rodiny s deťmi v Habakukoch na Donovaloch.jpg

  • Habakuky – rozprávková dedinka, ktorá vás prenesie do príbehov od Pavla Dobšinského. Ak budete na Donovaloch, nezabudnite sa zastaviť.
  • Mini Slovensko – ak nemáte čas vybrať sa na výlety do každého kúta Slovenska, v Parku Mini Slovensko navštívite naraz 23 rôznych kultúrnych pamiatok v mierke 1:25. Vďaka precízne vytvoreným modelom precestujete za jeden deň mnoho atraktívnych miest.
  • Rozprávkový les – čarovný rozprávkový les, ktorý sľubuje zážitok pre celú rodinu sa nachádza v Nezbudskej Lúčke. V lese nájdete Tri prasiatka, Krtka či 7 trpaslíkov a ďalšie rozprávkové postavy. Tento výlet s deťmi vám spestrí aj výhľad na Hrad Strečno.

Rozprávkový les v Nezbudskej Lúčke.jpg

Hra aj adrenalín

Nie je ihrisko ako ihrisko. Vezmite deti vyblázniť sa do týchto lokalít a okrem tela precvičia aj myseľ a otestujú svoj strach.

  • Kukuričné bludisko – na chvíľu sa stratiť a znova sa nájsť môžete s deťmi v Kukuričnom bludisku pri Vlčkovciach. Stačí, ak počkáte, kým bude kukurica dostatočne vysoká a vydáte sa hľadať cestu von v menšom či väčšom prírodnom labyrinte.
  • Tarzánia Kubínska hoľa – lanový park na Kubínskej holi, v ktorom deti uplatnia sústredenie, silu aj trpezlivosť. Výlet na Oravu bude hneď zaujímavejší.
  • Svištia krajina na Skalnatom plese – ak plánujete výlet s deťmi do Vysokých Tatier, skúste do zoznamu navštívených miest zaradiť toto ihrisko pod Lomnickým štítom.

Ak sa chcete inšpirovať aj ďalšími tipmi na výlety, pozrite si relácie RTVS: Slovensko v obrazoch, Televíkend či S úsmevom po Slovensku.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia