Úvod Novinky Zaujímavosti
Chrumkavá tarantula chutí, ale pozor na nedopečené pandravy
Chrumkavá tarantula chutí, ale pozor na nedopečené pandravy

Chrumkavá tarantula chutí, ale pozor na nedopečené pandravy

Slováci z Oceánie hláste sa u režiséra relácie Cestou necestou

Najďalej bol štáb relácie Cestou necestou na Novom Zélande. Najhoršie sa im však doteraz pripravoval diel z Izraela, kde ich potrápilo počasie.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V Dámskom klube na Jednotke prišiel uviesť novú sériu populárneho gastronomického cestopisu Cestou necestou osobne jej autor a režisér Tibor Patay.

Každému všetko chutiť nemusí

Režisér všade, kam prišiel, miestne špeciality aj ochutnával.


Pripravovali ich tu v zahraničí žijúci Slováci, alebo ich priatelia, či známi, alebo si ich jednoducho kúpili na trhu a v reštauráciách, aby ochutnali čo najviac rozličných často exotických jedál:

„Hoci tarantula nebola veľmi lákavá na pohľad, bola celkom dobre chrumkavá a chutila ako paštéta. Čo ma však dostalo, bola pandrava v Číne. Každá z tých vyprážaných pandráv mala rôznu veľkosť. To znamená, že jedna bola upražená celkom fajn, ale tá väčšia, tá mi proste pukla medzi zubami a...“

archív-cestou-prístav-necestou

Moderátorka relácie Iveta Malachovská zachovala duchaprítomnosť a pohotovo situáciu s prehľadom zvládla so slovami:

„Nemusíš ďalej hovoriť, chápem, som rada, že nás teraz diváci nevidia a pozerajú sa na zábery, ktoré si poskytol z vašej relácie.“

Teroristický útok, aj ebola

Štáb Cestou necestou zažil už na svojich cestách všeličo. Aj hrozbu eboly v Zanzibare, spánok na doske v Indii, či teroristický útok v Istanbule. Momentálne tvorcov trápi aktuálny problém, o ktorom Tibor Patay povedal:

„Keďže sme už za roky, čo túto reláciu pripravujeme, boli ozaj už všelikde, začíname si pripravovať novú sezónu. Preto hľadáme ľudí zo Slovenska, ktorí žijú v ďalekej Oceánii. Tam niekoho nájsť nie je vôbec jednoduché.“

logo-RTVS

V aktuálnej novej už hotovej sérii diváci uvidia jeden príbeh. Precestovali za všetkými štyri kontinenty a to Európu, Áziu, Afriku a Ameriku. Režisér Tibor Patay nové časti charakterizoval jedným slovom:

„Leitmotívom celej novej série je jedno slovo, že je to veľmi pestré.“

Každý piatok večer na Jednotke si pozrite premiéru a viac aj v archíve RTVS bez reklám a zadarmo.

25 50 75 90
Foto: TASR, RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia