Úvod Novinky Zaujímavosti
Hrnčekové recepty z mikrovlnky. Ohúrte blízkych rýchlym dezertom
Hrnčekové recepty z mikrovlnky. Ohúrte blízkych rýchlym dezertom

Hrnčekové recepty z mikrovlnky. Ohúrte blízkych rýchlym dezertom

Pizzu? Knedľu? Koláč? Žiaden problém a za pár minút.

Potrebujete už len základné suroviny podľa receptu a hrnček.

Moderátorka Dámskeho klubu na Jednotke Iveta Malachovská odporučila obľúbenú pomôcku do kuchyne mikrovlnnú rúru. Postup nájdete v našom videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V skratke však zopakujme aj tu spomínané recepty.

Jednoduchá pizza

V hrnčeku rozmiešajte 3 lyžice hladkej múky so štipkou soli a štipkou prášku do pečiva. Pridajte dve a pol lyžice mlieka. Jednu lyžicu oleja. Vymiešajte cesto na minipizzu a je hotové. Teraz podľa ľubovôle navrstvite na seba suroviny podľa vašej chuti. My sme použili:

  • paradajkovú omáčku
  • plátky šunky
  • plátky syra

Navrch sme poukladali nakrájanú paradajku. Hrnček ponechajte v mikrovlnnej rúre 2 minúty pri najvyššom výkone. Rýchlu a jednoduchú večeru máte hotovú.

hrnčekové-RTVS

Recept na knedľu

Hlavné ingrediencie sú: 3 vajíčka, 3 dcl mlieka, 4 rožky, 100 g masla, 180 g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, soľ, mleté čierne korenie, bylinky podľa chuti a masť.

Masťou vymastíte hrnčeky na knedle, aby sa vám dali potom ľahšie z nich vyberať. Rožky nakrájajte na malé kocky a zalejte ich v miske roztopeným maslom. V druhej miske rozmiešajte v mlieku žĺtky, pridajte trochu soli a touto zmesou zalejte rožky poliate maslom. Teraz pridáte múku s kypriacim práškom a vytvorte si vláčnu hmotu. Ochuťte ju aj aromatickými bylinkami a pridajte sneh z bielkou. Cesto je hotové a môžeme nim naplniť pripravené hrnčeky približne do troch štvrtín.

V mikrovlnnej rúre ich varte pri výkone 700 wattov približne 9 minút.

Sladký dezert

Pripravte si banánový dezert. Jeden banán roztlačte v hrnčeku, pridajte lyžicu mlieka a pol lyžice medu, 3 lyžice hladkej múky, štipku soli a sódy bikarbóny a mletú škoricu. Dôkladne premiešajte a vložte do mikrovlnnej rúry na 45 sekúnd.

Dezert môžete na záver ozdobiť plátkami banánu alebo iným ovocím.

Viac receptov nájdete v Dámskom klube z archívu RTVS bez reklám a zadarmo.

25 50 75 90
Foto: pixabay, RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia