Úvod Novinky Zaujímavosti
Ako na suchý február? 4 tipy, s ktorými ho hravo vydržíte
Ako na suchý február? 4 tipy, s ktorými ho hravo vydržíte

Ako na suchý február? 4 tipy, s ktorými ho hravo vydržíte

Suchý február - mesiac bez alkoholu je tu a vieme, ktoré aktivity vám pomôžu užiť si ho.

Hoci je prvý týždeň iniciatívy s názvom Suchý február - mesiac bez kvapky alkoholu za nami, ešte stále sa môžete pridať a vzdať sa alkoholu na najbližšie tri týždne (a pokojne aj dlhšie).

Povedať nie alkoholu na celých 28 dní môže byť jednoduchšie, ako by sa zdalo. Prinášame niekoľko tipov na suchý február.

1. Pečenie a varenie

Samozrejme, že môžete ísť von a dať si nealko, no čo tak si spraviť zo suchého februára chutný mesiac?

Nazrite na web pecieceleslovensko.sk a inšpirujte sa sladkými i slanými receptami na koláče a rôzne pochúťky, ktoré pripravovali súťažiaci najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko.

Suchý február môže byť aj skvelou možnosťou zlepšiť sa vo varení. Tie správne pravidlá na varenie ako z reštaurácie prináša kulinárska šou Pravidlá mojej ženy každú nedeľu o 18.20 hod.

Recepty od šéfkuchára Petra Duranského zo šou si môžete vyskúšať aj doma a pozvať na kulinársku párty priateľov. Podávajte k jedlu nealko a budete za hviezdu.

2. Výlety, výlety a ešte raz výlety

Slováci majú podľa Svetovej zdravotníckej organizácie problém s pitím alkoholu. Udržte si čistú hlavu počas februára (a nielen počas neho) napríklad výchadzkami do prírody a výletmi po okolí či do vzdialenejších kútov Slovenska.
Televíkend 1

Zimná turistika má svoje čaro a čo natrénujete v zime, v lete isto zúročíte. Tipov na výlety je neúrekom, stačí si len vybrať.
 

3. Nie, radšej audioknihu a podcast

Alkoholu stopku, zelenú pre podcasty a audioknihy. Preneste sa s pútavými príbehmi na miesta, kde môže len fantázia - pomôžu vám audioknihy či čítanie na pokračovanie v bohatom Archíve extra.


Príjemným spestrením suchého februára môže byť aj počúvanie podcastov. Vedeli ste, že RTVS ich vytvára najviac na Slovensku - až 70 mesačne? Zaručene si vyberiete ten svoj.

Ak radšej siahate po knihe s voňavými stranami, inšpirácie prinesie rubrika Rádia Slovenska Okamihy knihy či rubrika Kniha na týždeň v programe Rádio Regina.


4. Dobehnite zameškané

Možno vám počas februára práve vďaka odstupu od alkoholu zostane viac času, ktorý môžete vyplniť sledovaním obľúbených programov v archíve RTVS.

Stále vás tam čaká seriál Hniezdo, Priznanie, Tajné životy či Kolonáda. A každý týždeň pribúdajú aj častí obľúbených relácií a programov.

A ak napríklad máte doma psíka, ktorého výcvik ste doposiaľ odkladali, dajte si vo februári ešte jednu výzvu. Skúste mu viac porozumieť a vycvičiť ho.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako na to? Poradí relácia Najvernejší, ktorú takisto nájdete v online archíve RTVS, a vždy v nedeľu podvečer na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia