Úvod Novinky Zaujímavosti
Mnohí Slováci nemajú správne cestovné poistenie. Vyhnite sa častým chybám
Mnohí Slováci nemajú správne cestovné poistenie. Vyhnite sa častým chybám

Mnohí Slováci nemajú správne cestovné poistenie. Vyhnite sa častým chybám

Pred dovolenkou by ste nemali zabudnúť na cestovné poistenie. Ako ho však vybrať?

Kto je pripravený, nie je prekvapený. Pred cestou na dovolenku zrejme nepremýšľate nad krízovými situáciami. Je však dobré poistiť sa a v prípade nečakanej udalosti nebyť nepríjemne zaskočený.

O tom, ako vybrať cestovné poistenie, sme hovorili v Dámskom klube s odborníčkou Janou Počarovskou.

Pri výbere cestovného poistenia by ste mali v prvom rade zvážiť cieľovú destináciu. Ak budete dovolenku tráviť na Slovensku, postačí vám základne cestovné poistenie. Pri ceste do hôr nezabudnite na vysokohorský balíček, ktorý kryje aj zásahy horskej služby.

poistenie DK.png

Stačí mi európsky preukaz zdravotného poistenia?

V prípade, že vás čaká dovolenka v zahraničí, nemali by ste sa spoliehať len na európsky zdravotný preukaz. Ten totiž kryje iba ošetrenia v štátnych nemocniciach.

Ak by ste napríklad potrebovali ošetrenie na pobreží Chorvátska, s veľkou pravdepodobnosťou by ste v blízkosti našli len súkromné zariadenia.

V rámci poistenia na cesty si môžete pripoistiť aj batožinu, cestovné doklady či škodu spôsobenú domácim miláčikom. Samozrejmosťou je poistenie liečebných nákladov a telefonická asistencia v prípade, že by ste sa ocitli v akejkoľvek nečakanej situácii.

Krátkodobé verzus celoročné cestovné poistenie

Existujú dva základné typy cestovného poistenia. Ak počas roka plánujete jednu zahraničnú cestu, bude vám stačiť krátkodobé cestovné poistenie na mieru. V prípade, že cestujete pravidelnejšie, oplatí sa vám celoročné poistenie.

Trendy v poisťovníctve sa neustále menia a poistné produkty vyvíjajú. Sledovať meniaci sa trh je extrémne náročné. Ak si nie ste istí, ktorý produkt je pre vás ten pravý, pomôcť vám môže odborník.

Či už to bude váš finančný poradca, alebo pracovník poisťovne, pred uzavretím poistenia sa s ním vždy vopred poraďte. Odborník vám dokáže vyskladať poistenie na mieru vašim cestám a potrebám.

Viac o cestovnom poistení s odborníčkou Janou Počarovskou sa dozviete v Dámskom klube v online archíve RTVS.

25 50 75 90
FOTO: RTVS a Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia