Úvod Novinky Zaujímavosti
Zahraničný úspech Galérie Slovenského rozhlasu pozdvihuje význam celej RTVS
Zahraničný úspech Galérie Slovenského rozhlasu pozdvihuje význam celej RTVS

Zahraničný úspech Galérie Slovenského rozhlasu pozdvihuje význam celej RTVS

Prijatie do ICOMu je ocenením budovania vzťahu verejnosti k vizuálnemu umeniu.

V januári 2024 sa Galéria Slovenského rozhlasu RTVS stala súčasťou medzinárodnej organizácie ICOM (International Council of Museums).

Bezplatne do celého sveta

galeria-facebook-galeria-slovenskeho-rozhlasu.jpg

Zároveň sa Galéria SRo stala držiteľom 4 kariet vystavených v ICOM v Paríži, ktoré oprávňujú držiteľov k bezplatnému vstupu do verejných múzeí a galérií po celom svete.

Medzinárodná rada múzeí je jediná medzinárodná organizácia, ktorá zastupuje múzeá a múzejných pracovníkov.

Jej cieľom je zachovávanie a ochrana celosvetového kultúrneho dedičstva, rozvoj múzeí a múzejných pracovníkov pri ich vedeckej práci, pri starostlivosti o zbierky a ich uchovanie, pri prezentácii materiálu aj pri zvyšovaní vedeckej kvalifikácie ich pracovníkov.

Táto inštitúcia má status konzultanta UNESCO. Medzi jej členov na Slovensku patria všetky štátne galérie ako napríklad Slovenská národná galéria, Slovenské národné múzeum, Galéria mesta Bratislavy.

Obdivuhodné iniciatívy Ivana Jančára

Ivan Jančár_TASR.jpg

Galéria Slovenského rozhlasu má niekoľkoročnú tradíciu a pod vedením skúseného kurátora galérie PhDr. Ivana Jančára pravidelne počas celého roka prináša výstavy a buduje vzťah verejnosti k vizuálnemu umeniu.

Jej centrálne umiestnenie v srdci budovy Slovenského rozhlasu, ktoré je aj vstupom do koncertných sál, vytvára živý priestor nielen pre výstavy, umelecké diskusie a podujatia.

Súčasne tieto priestory umelecky prepájajú dva tipy umenia – výtvarné a hudobné.

25 50 75 90
RTVS, ICOM

Živé vysielanie ??:??

Televízia