Logo Pečie celé Slovensko

Pečené prasiatko

Pečené prasiatko

Kreatívna
výzva

Janka z Pečie celé Slovensko

Recept od Janky

Ingrediencie

Korpus I

  • 9 vajec
  • 220 g polohrubej múky
  • 70 g kakaa
  • 9 PL vody
  • 290 g kryštálového cukru

Korpus II

  • 9 vajec
  • 220 g polohrubej múky
  • 70 g mletých orechov
  • 9 PL vody
  • 290 g kryštálového cukru

Ovocný vklad

  • 500 g lesného ovocia
  • mletý klinček
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 g pudingového prášku

Kokosový vklad

  • 500 g kokosu
  • 250 g rastlinného tuku na pečenie
  • 200 ml mlieka
  • 300 g kryštálového cukru

Krém

  • 6 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 100 g kakaa
  • 500 g masla
  • 200 g 70% čokolády

Na vrch

  • 2 kg bielej poťahovej hmoty

Postup

  1. Vajcia oddelíme a dáme miešať žĺtky aj bielky každé s polovicou cukru. Do žĺtok prilejeme vodu. Po vymiešaní prisypeme múku s kakaom, zamiešame a pridáme bielky, Vlejeme na plech a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minut.. Rovnaký postup zopakujeme aj pri druhom ceste.
  2. Ovocie dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme klinček, cukor a prevaríme. Potom pridáme pudingový prášok, povarime a odstavíme.
  3. Mlieko, cukor, rastlinný tuk na pečeniedáme variť. Následne pridáme kokos, chvíľku povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Krém – vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme kakao aj čokoládu a ešte chvíľku šlaháme. Necháme vychladnúť. Maslo premiešame a pridávame k nemu postupne čokoládovú zmes.
  5. Navrstvíme na seba korpusy s plnkami a dáme stuhnúť. Vykrojíme požadovaný tvar, obtrieme krémom a dáme stuhnúť. Na záver prekryjeme poťahovou hmotou a nastriekame farbami nahnedo.
Janka z Pečie celé Slovensko

Janka

Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol.

Pozrieť si Jankine recepty