Logo Pečie celé Slovensko

Abstraktné cakesicles k výročiu od Mareka

Abstraktné cakesicles k výročiu

Osobná
výzva

Recepty od Mareka

Ingrediencie

Cesto

  • 2 vajcia
  • 2 PL kryštálový cukor
  • 2 PL hladká múka
  • 2 PL olej
  • Červené gélové farbivo
  • Jahodová aróma

Jahodová náplň

  • 250 g mrazené jahody
  • 30 g kryštálový cukor
  • 1 ČL agar

Mascarpone krém

  • 250 g Marcarpone
  • 40 g práškový cukor
  • 100 ml šľahačka 35%

Na polievanie a zdobenie

  • Pralinková mliečna čokoláda
  • Pralinková horká čokoláda
  • Bio Kakaová hmota – kúsky
  • Trblietavé práškové farby – zlatá, strieborná, bordová
  • Silný alkohol s obsahom alkoholu viac ako 50%

Postup

  1. Postup na cesto – zapneme rúru a dáme vyhrievať na 200 stupňov. Vajíčka a kryštálový cukor dáme do misky od robota a šľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, ktorú zľahka zapracujeme a následne olej. Vylejeme na plech, rozotrieme do hrúbky ako na veľmi tenkú roládu a pečieme
  2. Postup na jahodovú náplň – jahody dáme spolu s cukrom do hrnca a rozpustíme. Pridáme agar a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom jahody čiastočne rozmixujeme. Necháme vychladnúť
  3. Postup na mascarpone krém – mascarpone vymiešame spolu s cukrom. Pridáme šľahačku, ktorú len čiastočne vyšľaháme. Pridáme asi 4 PL jahodovej náplne. Premiešame
  4. Celkový postup – do plastovej formy dáme mascarpone krém. Potom cesto, ktoré natrieme jahodovou náplňou, na to cesto a následne krém. Necháme dobre stuhnúť a následne namáčame do čokolády a zdobíme snehovými pusinkami
  5. Druhý variant – cesto rozdrobíme a pridáme mascarpone krém a 2 polievkové lyžice jahodovej náplne. Ak je potrebné, pridáme ešte viac a vypracujeme hmotu. Do silikónových foriem urobíme farbivami ornamenty, následne vylejeme formy čokoládou, takým spôsobom ako keď sa robia pralinky. Necháme vychladnúť a následne plníme hmotou, ktorú zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť

Marek

K pečeniu ho priviedli starké už v jeho 9 rokoch, nikdy však neabsolvoval žiadne kurzy a je samouk. Pri pečení rád experimentuje a využíva aj svoje bohaté znalosti z chémie. Jeho obľúbeným dezertom je proteínový cheesecake.

Pozrieť si Marekove recepty