Logo Pečie celé Slovensko

Magdina bábovka s vaječným likérom

Bábovka s vaječným likérom

Osobná
výzva

Recepty od Magdy

Ingrediencie

Cesto

  • 4 ks vajce
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilky
  • 200 ml oleja
  • 200 ml vaječného likéru
  • 100 g hladká múka
  • 100 g zemiakový škrob
  • 1 ks prášok do pečiva
  • čerstvé maliny 300 g

Ganache

  • 150 g tmavej čokolády
  • 120 ml šľahačky

Postup

  1. Vajcia, cukor, vanilku vyšľaháme a pridáme olej a likér (pomaly)
  2. Múku, škrob, prášok do pečiva zmiešame a pridáme k vajíčkovej hmote cez sitko
  3. Maliny posypeme múkou a vpustíme do cesta
  4. Dáme piecť 160 -170 stupňov na 45 minút
  5. Potom dáme vychladiť a polejeme čokoládovým ganache
  6. Dozdobíme malinami

Magda

Aktívne pečie už šestnásť rokov. Cukrárske umenie je pre ňu relax i spôsob ako si vyvetrať hlavu. Pri svojej mame a v kolektíve žien, ktoré pripravovali koláče na svadby, sa naučila množstvo grifov a „vychytávok“ pri pečení. Tie využíva dodnes.

Pozrieť si Magdine recepty