Magdina bábovka s vaječným likérom
Osobná
výzva
Recepty od Magdy
Ingrediencie
Cesto
- 4 ks vajce
- 200 g práškového cukru
- 2 vanilky
- 200 ml oleja
- 200 ml vaječného likéru
- 100 g hladká múka
- 100 g zemiakový škrob
- 1 ks prášok do pečiva
- čerstvé maliny 300 g
Ganache
- 150 g tmavej čokolády
- 120 ml šľahačky
Postup
- Vajcia, cukor, vanilku vyšľaháme a pridáme olej a likér (pomaly)
- Múku, škrob, prášok do pečiva zmiešame a pridáme k vajíčkovej hmote cez sitko
- Maliny posypeme múkou a vpustíme do cesta
- Dáme piecť 160 -170 stupňov na 45 minút
- Potom dáme vychladiť a polejeme čokoládovým ganache
- Dozdobíme malinami
Magda
Aktívne pečie už šestnásť rokov. Cukrárske umenie je pre ňu relax i spôsob ako si vyvetrať hlavu. Pri svojej mame a v kolektíve žien, ktoré pripravovali koláče na svadby, sa naučila množstvo grifov a „vychytávok“ pri pečení. Tie využíva dodnes.
Pozrieť si Magdine recepty