Logo Pečie celé Slovensko

Magdina bohatá rodinná torta

Višňová torta

Kreatívna výzva

Recepty od Magdy

Ingrediencie

Cesto

  • 15 vajec
  • 15 polievkových lyžíc kr.cukru (300 g)
  • 15 PL hladká múka (300g)
  • 100 g kakao
  • 2 ks prášok do pečiva
  • soľ

Krém

  • 2 šľahačky 250 ml
  • 4 žĺtka
  • 600 g kr.cukor
  • 200 g kakao
  • 150 g čokoláda na pečenie
  • 100 g stužený rastlinný tuk
  • 500 g maslo
  • rum
  • škorica podľa chuti
  • 2 ks vanilka

Višne v želé

  • 2 poháre odkôstkovaných višní
  • 100g cukor kr.
  • 1-3 PL škrobu alebo 1 ks vanilkový puding

Na ozdobenie

  • 300 g čokoláda
  • 250 ml smotana na šľahanie 33%
  • šľahačka 1 ks 250 ml
  • mascarpone 1 ks
  • 2PL práškového cukru
  • višne čerstvé so stopkami (alebo kandizované) 20 ks
  • čoko hoblinky hnedé a biele

Postup

  1. Korpus - z ingrediencií upečieme 3 ks korpusu
  2. Krém - 2 šľahačky, vanilku, 600 g cukru, 200 g kakaa uvaríme na krém, pridáme stužený rastlinný tuk a čokoládu do horúceho základu. Vychladíme, vyšľaháme s maslom, pridáme rum a škoricu
  3. Želé - višne a škrob uvaríme a dochutíme škoricou a rumom

Magda

Aktívne pečie už šestnásť rokov. Cukrárske umenie je pre ňu relax i spôsob ako si vyvetrať hlavu. Pri svojej mame a v kolektíve žien, ktoré pripravovali koláče na svadby, sa naučila množstvo grifov a „vychytávok“ pri pečení. Tie využíva dodnes.

Pozrieť si Magdine recepty