Logo Pečie celé Slovensko

Farebné bonbóny

Farebné bonbóny

Osobná
výzva

Janka z PCS

Recept od Janky

Ingrediencie

Suroviny

  • 200 g bielej čokolády
  • 100 g kakaového masla

Plnka I

  • 100 g kryštálového cukru
  • 0,5 dl vody
  • 0,1 l smotany na šľahanie 33%
  • 50 g kandizovaného pomaranča
  • 50 g mandlí

Plnka II

  • 125 g čokolády 70%
  • 150 ml smotany na šľahanie 33%
  • Farby do čokolády (modrá, zelená, červená)

Postup

  1. Čokoládu nalámeme a dáme do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí odstavíme a necháme chvíľku vychladnúť. Zoberieme si formu na bonbóny, štetcom potrieme steny zmiešaným kakaovým maslom s farbami a lyžičkou nalejeme čokoládu do vnútra. Rozotrieme po celej forme a dáme do chladničky. Zopakujeme postup ešte raz.
  2. Plnka I - do hrnca dáme cukor a zalejeme ho vodou. Zahrievame, pokiaľ sa nevytvorí karamel. Do karamelu vlejeme smotanu, chvíľku povaríme, pridáme mandle a kôru (?). Premiešame a necháme vychladnúť.
  3. Plnku II - začneme zahriatím smotany, ktorou potom prelejeme čokoládu. Premiešame a necháme vychladnúť.
  4. Bonbóny plníme prvou plnkou a na ňu dáme druhú. Nechajte miesto na zatvorenie bonbónu čokoládovou. Vložíme do chladničky cca hodinku a môžeme degustovať.
Janka z PCS

Janka

Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol.

Pozrieť si Jankine recepty