
Narodeninový candybar od Lucky

Kreatívna
výzva

Recept od Lucky
Makrónky
Ingrediencie
Makrónky
- 150 g mandľovej múky
- 150 g práškového cukru
- 2x 55 g bielkov
- 40 g vody
- 150 g kryštálového cukru
Plnka makrónky - champagne
- 300 g ruby čokolády
- 75 g šľahačkovej smotany
- 75 ml prosseca
- 10 g glukózy
- 200 g jahodového pyré
- 15 g pektínu
- 40 g cukru
Na zdobenie
- 250 g čerstvých jahôd
- lístky medovky
Postup
Makrónky
- Mandľovú múku a práškový cukor mixujeme v mixéri a preosejeme. Vodu s kryštálovým cukrom privedieme k varu na 118 stupňov.
- Medzitým si šľaháme 55 g bielkov do polotuhej peny. Horúci rozvar lejeme po stranách kotlíka do bielkov. Šľaháme asi 3 minúty, kým nie je pevný sneh.
- Zvyšné bielky zmiešame s mandľami a práškovým cukrom do pasty.
- Vyšľahané bielky na trikrát primiešame do mandľovej pasty – jemne, aby sme ich rozbili. Prifarbíme farbivom a nanášame na teflonovú podložku. Pečieme na 150 stupňov 13 minút.
Plnka
- Čokoládu, šľahačku a glukózu zohrejeme, kým sa nerozpustia. Premixujeme, pridáme prosseco a znovu mixujeme , necháme vychladnúť.
- Jahodové pyré s polkou cukru privedieme k varu a hneď, ako vrie pridáme pektín s cukrom a necháme prevrieť ešte asi jednu minútku.
- Dáme do vrecúška a necháme schladiť.
Tartaletky
Ingrediencie
Cesto
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 60 g práškového cukru
- 50 g mandľovej múky
- 1 vajce
- citrónová kôra
- Štipka soli
- 125 g čerstvých malín
- 50 g mrazom sušených malín
Plnka
- 200 g mrazených malín
- 100 g bielej čokolády
- 50 g šľahačkovej smotany
- 1 PL želatíny
- 100 g šlahačkovej smotany
- Mrazom sušené maliny
- Výhonky mladého hrášku
Postup
Tartaletky
- Všetko spolu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky.
- Následne vykrajujeme kruhy a strany tartaletiek. Pripravené tartaletky pečieme na perforovanej podložke 8 minút na 180 stupňov.
Plnka
- Čokoládu a 50 g šľahačky privedieme k varu a odstavíme. Pridáme napučanú želatínu , mixujeme a pridáme zvyšnú šľahačku.
- Do tartaletiek dáme mrazené maliny, zalejeme vanilkovým krémom a dáme zatuhnúť do chladničky.
- Dozdobíme mrazom sušenými malinami a čerstvými malinami a mätou.
Ovocné poháriky
Ingrediencie
Ovocné poháriky
- Vyšľahaná kokosová ganache
- 2 PL želatíny + voda studená
- 20 g sušeného kokosového mlieka
- 120 g kokosového mlieko
- 240 g bielej čokolády
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 15 g rumovokokosového likéru
Mango-marakuja cremeux
- 2 PL želatíny + studenej vody
- 160 g marakujového pyré
- 320 g mangového pyré
- 200 g vajec
- 95 g žĺtkov
- 150 g práškového cukru
- 200 g masla
Ovocný gél
- 120 g mangového pyré
- 50 g marakujového pyré
- 3 g agar agaru
- 30 g práškového cukru
- 1/2 kôra z limetky
Na ozdobenie
- Čerstvé mango
- Lístky mäty
- Limetková kôra
Postup
- Želatínu dáme napučať. Sušené kokosové mlieko s kokosovým mliekom zohrejeme v hrnci, pridáme bielu čokoládu a želatínu.
- Mixujeme ponorný mixérom, pridáme šľahačku a likér a opäť mixujeme - dáme vychladiť.
- Želatínu necháme napučať. Pyré zohrejeme na 60 stupňov. V miske si zmiešame žĺtky s cukrom a vajcami. Pyré pridáme k vaječnej zmesi , varíme na 85 stupňoch, potom pridáme želatínu.
- Dáme do misky, zakryjeme fóliou a s chladíme na 40 stupňov.
- Po vychladnutí pridáme maslo a ponorný mixér, vymixujeme.
- Pyré, agar a cukor privedieme k varu a varíme asi jednu minútu. Necháme vychladiť. Vymixujeme ponorným mixérom na gél a pridáme kôru z limetky.
Brownie s orieškami a pistáciovým maslom
Ingrediencie
- 320 g masla
- 180 g horkej čokolády
- 500 g kryštálového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 80 g kakaa
- 2 x pudingového prášku
- 6 vajec
- 300 g mixu orieškov
- 50 g pistáciovej pasty
- 100 g bielej čokolády
- 50 g šľahačkovej smotany
Postup
- Maslo dáme do hrnca a ohrievame, kým sa nerozpustí. Hodíme do neho čokoládu – rozpustíme. Kým je to teplé, pridáme cukor a vanilku, a potom po jednom vajcia a soľ. Nakoniec preosejeme kakao, pudingový prášok a nasekané oriešky.
- Pečieme 30 - 40 minút. 170 stupňov.
- Čokoládu so šľahačkou rozpustíme, pridáme pastu a vymixujeme. Necháme mierne vychladnúť.
- Brownie posypeme orechmi a nanesieme pomocou vrecúška pistáciovú ganache.

Lucka
Lucka je mamina dvoch detí, žije v Nových Zámkoch a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov.
Pozrieť si Luckine recepty