Logo Pečie celé Slovensko

Narodeninový candybar od Lucky

Narodeninový candy bar od Lucky

Kreatívna
výzva

Lucia z PCS

Recept od Lucky

Makrónky

Ingrediencie

Makrónky

  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2x 55 g bielkov
  • 40 g vody
  • 150 g kryštálového cukru

Plnka makrónky - champagne

  • 300 g ruby čokolády
  • 75 g šľahačkovej smotany
  • 75 ml prosseca
  • 10 g glukózy

  • 200 g jahodového pyré
  • 15 g pektínu
  • 40 g cukru

Na zdobenie

  • 250 g čerstvých jahôd
  • lístky medovky

Postup

Makrónky

  1. Mandľovú múku a práškový cukor mixujeme v mixéri a preosejeme. Vodu s kryštálovým cukrom privedieme k varu na 118 stupňov.
  2. Medzitým si šľaháme 55 g bielkov do polotuhej peny. Horúci rozvar lejeme po stranách kotlíka do bielkov. Šľaháme asi 3 minúty, kým nie je pevný sneh.
  3. Zvyšné bielky zmiešame s mandľami a práškovým cukrom do pasty.
  4. Vyšľahané bielky na trikrát primiešame do mandľovej pasty – jemne, aby sme ich rozbili. Prifarbíme farbivom a nanášame na teflonovú podložku. Pečieme na 150 stupňov 13 minút.

Plnka

  1. Čokoládu, šľahačku a glukózu zohrejeme, kým sa nerozpustia. Premixujeme, pridáme prosseco a znovu mixujeme , necháme vychladnúť.
  2. Jahodové pyré s polkou cukru privedieme k varu a hneď, ako vrie pridáme pektín s cukrom a necháme prevrieť ešte asi jednu minútku.
  3. Dáme do vrecúška a necháme schladiť.

Tartaletky

Ingrediencie

Cesto

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 50 g mandľovej múky
  • 1 vajce
  • citrónová kôra
  • Štipka soli
  • 125 g čerstvých malín
  • 50 g mrazom sušených malín

Plnka

  • 200 g mrazených malín
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 g šľahačkovej smotany
  • 1 PL želatíny
  • 100 g šlahačkovej smotany
  • Mrazom sušené maliny
  • Výhonky mladého hrášku

Postup

Tartaletky

  1. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Následne vykrajujeme kruhy a strany tartaletiek. Pripravené tartaletky pečieme na perforovanej podložke 8 minút na 180 stupňov.

Plnka

  1. Čokoládu a 50 g šľahačky privedieme k varu a odstavíme. Pridáme napučanú želatínu , mixujeme a pridáme zvyšnú šľahačku.
  2. Do tartaletiek dáme mrazené maliny, zalejeme vanilkovým krémom a dáme zatuhnúť do chladničky.
  3. Dozdobíme mrazom sušenými malinami a čerstvými malinami a mätou.

Ovocné poháriky

Ingrediencie

Ovocné poháriky

  • Vyšľahaná kokosová ganache
  • 2 PL želatíny + voda studená
  • 20 g sušeného kokosového mlieka
  • 120 g kokosového mlieko
  • 240 g bielej čokolády
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 15 g rumovokokosového likéru

Mango-marakuja cremeux

  • 2 PL želatíny + studenej vody
  • 160 g marakujového pyré
  • 320 g mangového pyré
  • 200 g vajec
  • 95 g žĺtkov
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g masla

Ovocný gél

  • 120 g mangového pyré
  • 50 g marakujového pyré
  • 3 g agar agaru
  • 30 g práškového cukru
  • 1/2 kôra z limetky

Na ozdobenie

  • Čerstvé mango
  • Lístky mäty
  • Limetková kôra

Postup

  1. Želatínu dáme napučať. Sušené kokosové mlieko s kokosovým mliekom zohrejeme v hrnci, pridáme bielu čokoládu a želatínu.
  2. Mixujeme ponorný mixérom, pridáme šľahačku a likér a opäť mixujeme - dáme vychladiť.
  3. Želatínu necháme napučať. Pyré zohrejeme na 60 stupňov. V miske si zmiešame žĺtky s cukrom a vajcami. Pyré pridáme k vaječnej zmesi , varíme na 85 stupňoch, potom pridáme želatínu.
  4. Dáme do misky, zakryjeme fóliou a s chladíme na 40 stupňov.
  5. Po vychladnutí pridáme maslo a ponorný mixér, vymixujeme.
  6. Pyré, agar a cukor privedieme k varu a varíme asi jednu minútu. Necháme vychladiť. Vymixujeme ponorným mixérom na gél a pridáme kôru z limetky.

Brownie s orieškami a pistáciovým maslom

Ingrediencie

  • 320 g masla
  • 180 g horkej čokolády
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 80 g kakaa
  • 2 x pudingového prášku
  • 6 vajec
  • 300 g mixu orieškov
  • 50 g pistáciovej pasty
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 g šľahačkovej smotany

Postup

  1. Maslo dáme do hrnca a ohrievame, kým sa nerozpustí. Hodíme do neho čokoládu – rozpustíme. Kým je to teplé, pridáme cukor a vanilku, a potom po jednom vajcia a soľ. Nakoniec preosejeme kakao, pudingový prášok a nasekané oriešky.
  2. Pečieme 30 - 40 minút. 170 stupňov.
  3. Čokoládu so šľahačkou rozpustíme, pridáme pastu a vymixujeme. Necháme mierne vychladnúť.
  4. Brownie posypeme orechmi a nanesieme pomocou vrecúška pistáciovú ganache.
Lucia z PCS

Lucka

Lucka je mamina dvoch detí, žije v Nových Zámkoch a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov.

Pozrieť si Luckine recepty