Logo Pečie celé Slovensko

Chlebíčky do rúčky od Janky

Jankine chlebíčky do rúčky

Osobná
výzva

Janka z PCS

Recept od Janky

Ingrediencie

Chlieb

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g ražno-pšeničnej múky
  • 250 ml vlažnej vody
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 10 g sušeného droždia
  • 30 g slnečnicových semienok

Nátierka

  • 120 g mrkvy
  • 120 g petržlenu
  • 120 g zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 KL práškového cukru
  • Soľ
  • Čierne korenie

Majonéza

  • 1 vajce
  • 200 ml oleja
  • 2 KL plnotučnej horčice
  • ½ KL soli

Vrch chlebíčkov

  • 200 g syra ementáler
  • 200 g údeného okrúhleho syra
  • 200 g bravčovej šunky
  • 6 prepeličích vajec
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 šalát lollo rosso
  • 1 červená paprika

Postup

  1. Chlieb - do robota si dáme vlažnú vodu, cukor a droždie a necháme vzísť kvások. Pridáme múky, semienka, soľ a začneme miesiť. Po vymiesení preložíme cesto do formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 25-30 minút, alebo až kým nie je chliev krásne hnedý na povrchu.
  2. Majonéza - do vyššej nádoby si rozklepneme vajíčko pridáme horčicu a soľ. Ponorným mixérom začneme mixovať a postupne pridávame olej. Sledujeme hustotu majonézy. Prestaneme liať, keď je dostatočne hustá.
  3. Nátierka - polovicu mrkvy, zeleru a petržlenu si nastrúhame na jemnom a druhú polovicu na hrubšom strúhadle. Osolíme a necháme chvíľku odstáť. Približne po 10 minutách pridáme korenie,cesnak, cukor a majonézu. Všetko dôkladne premiešame ochutnáme a keď sa nám zdá málo dochutené, pridáme soľ,cukor.
  4. Po vychladnutí nakrájame chlieb na rovnaké kusy (približne 15 kusov). Navrstvíme nátierku a začneme ukladať syry, šunku, vajíčko, šalát a jarnú cibuľku.
Janka z PCS

Janka

Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol.

Pozrieť si Jankine recepty